Так буде з кожним незаконно розміщеним біг-бордом у Житомирі (фоторепортаж)

Сьогодні зранку на Київському шосе, 45 працівники КП “Реклама” пригнали один кран і одну “вишку”.

Стояв біг-борд, з однієї сторони якого голова ЖОМО “Дирекція молодіжних програм” Ковальчук Ірина закликала зав’язати стрічку та приєднатися до святкування 20-річчя незалежності України, а з іншого боку – один з місцевих салонів краси пропонував свої послуги.

Так ось, цей рекламний носій, як і ще 7 біг-бордів, по яких є витримане у рамках ЗУ “Про доступ до публічної інформації” рішення міськвиконкому про демонтаж спеціальних конструкцій зовнішньої реклами в Житомирі, сьогодні-завтра будуть знесені.

Чому знесені? А тому, що у них закінчився термін дії дозволу на розміщення, або ж вони встановлені з порушенням місця розташування.

На демонтаж виїхав директор КП “Реклама” Володимир Шуст. Він розповів, що власники неодноразово отримували попередження про необхідність прийняття кроків для легалізації цих біг-бордів – поновити термін дії розміщення, перенести рекламну площу на відповідне місце. Цього зроблено не було.

– За сьогодні-завтра ми плануємо здійснити демонтаж семи рекламних бордів, по яких є рішення виконкому. У минулому місяці зняли 7, через тиждень плануємо демонтувати ще 5. У подальшому робота у цьому напрямку продовжиться. Незаконно розміщених об’єктів зовнішньої реклами у Житомирі не буде, – сказав Шуст.

Демонтажні роботи обходяться КП “Реклама” у 1500 гривень.

Зняті біг-борди півроку зберігатимуться на території КП “Зеленбуд”. За цей час власник має право забрати металоконструкцію, сплативши вартість демонтажних робіт.

Випадків, коли не забирають, немає. Вартість виготовлення біг-борда – 15 тисяч гривень. Тому зрозуміло, що півтори тисячі гривень власники знаходять.