У Житомирі обрали 2-х почесних громадян міста

Сьогодні, 24 жовтня, депутати Житомирської міської ради обрали 2-х Почесних громадян міста.

Від трудових колективів, установ та організацій на ім’я міського голови надійшло 5 клопотань щодо присвоєння почесного звання. За рішенням сесії міської ради звання «Почесний громадянин міста Житомира» присвоєно Нікуліну Володимиру Федоровичу та Шинкаруку Володимиру Федоровичу.

Відповідно до Положення про звання «Почесний громадянин міста Житомира», затвердженого рішенням міської ради від 26.11.02 № 98, присвоєння звання «Почесний громадянин міста Житомира» є свідченням визнання заслуг перед територіальною громадою міста, заслуг у підвищенні авторитету міста на державному та міжнародному рівнях і може бути присвоєне не більш, ніж двом громадянам у рік, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.


Нікулін Володимир Федорович – генеральний директор науково-виробничої асоціації «Житомирський моноліт».

28 років на різних керівних посадах займався питаннями планування, проектування та будівництва міста Житомира. Під його керівництвом в місті побудовані музично-драматичний театр, естрада в міському парку, гідропарк, музей космонавтики, обласна бібліотека, 2 дитячі спортивні школи, готель «Житомир», готель «Спортивний», учбовий корпус з гуртожитками технологічного університету, медичне та фармацевтичне училища та багато інших об’єктів.

Був депутатом міської ради десяти скликань, членом міськвиконкому протягом 12 років.


Шинкарук Володимир Федорович – професор Житомирського державного університету ім.І.Франка, Заслужений працівник культури України, автор навчальних посібників, численних наукових статей, збірок поезії, прози та пісень.

Поєднує науково-педагогічну діяльність з концертними виступами. Як автор і виконавець є лауреатом багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів. Член Національної спілки письменників України, лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка, лауреат Національної програми «Мистецький олімп України».

Ім’я Шинкарука Володимира Федоровича відоме далеко за межами міста Житомира.