У Житомирі затримали «телефонного» шахрая

Правоохоронці Богунського району м. Житомира занепокоєні зростанням кількості шахрайств на території міста.

Так, нещодавно до Богунського РВ УМВС України в Житомирській області звернулась 19-річна житомирянка, яка повідомила, що постраждала від дій шахрая. Дівчина розповіла, що декілька днів тому у вечірній час вона знаходилась у центрі міста. Невідомий чоловік під приводом того, що йому потрібно негайно зателефонувати, попросив у неї мобільний. А за декілька хвилин зник разом з терміналом, вартість якого, як згодом вказала потерпіла, 650 грн.

У ході проведених заходів працівники міліції встановили, що даний злочин скоїв 18-річний раніше судимий місцевий житель. Зі слів хлопця, мобільний телефон він продав першому ж таксисту за двісті гривень, а кошти витратив на алкоголь та цигарки.

Також, повідомив начальник відділення карного розшуку Богунського РВ УМВС Роман Ковальчук, жага грошей і розваг штовхнула хлопця до скоєння ще одного злочину, цього разу крадіжки велосипеда. Молодик спокусився на залишений без нагляду у під’їзді будинку транспортний засіб, однак далеко втекти на ньому не встиг.

Тож нині Богунським РВ УМВС України в Житомирській області порушено дві кримінальні справи за ст. 190 та за ч. 1 ст. 185 Кримінального Кодексу України, відповідно до яких скоєння шахрайства та крадіжки карається позбавленням волі строком до трьох років, інформує Світлана Чемерис, Богунський РВ УМВС в Житомирській області.