В Житомирі горів гуртожиток фізмату?

Вчора в 3-му гуртожитку ЖДУ ім. І. Франка трапилося надзвичайна подія. Сталася пожежа.

Студентів евакуювалали.

Ось що розповіли Репортерові Житомира очевидці-студенти: “Вчора близько 8.10 ми виходили з гуртожитку. Спустившись на перший поверх, побачили там багато диму. Спочатку подумали, що горить щось на кухні. А потім помітили, як з підвалу йде дим.

Через 20 хвилин з’ясувалося, що горить проводка в підвалі. Нас усіх вивели на вулицю. Пізніше приїхали якісь служби, і загасили проводку. Наш деканат відправив нас по своїм домівках.

На старостаті сказали, що винні, як завжди, студенти, бо вімкнули обігрівачі, ноутбуки, фени, плойки тощо. А те, що на першому поверсі відчувався запах паленої проводки ще з понеділка, ніхто не врахував.

Після цього інциденту нам заборонено використовувати електричні прилади, крім холодильника.

Вчора ми винесли з гуртожитку всі електроприлади, які принесли до університету й сиділи з ними на парах. Адже нам повідомили, що перевірятимуть в кімнатах абсолютно все. А якщо щось знайдуть, оштрафують або виселять з гуртожитку.

У будь-якому разі світла в гуртожитку немає. Можливо, з`явиться у понеділок, а поки ми вдома”.

Репортер Житомира зателефонував у прес-службу МНС України в Житомирській області за отриманням детальнішої інформації. Але Сергій Уланов не підтвердив дані щодо пожежі в гуртожитку. Сергій Борисович сказав, що до їхньої бази даних така інформація не надходила.

Тоді ми звернулись до заступника декана фізико-математичного факультету з виховної роботи Єрємєєвої Віри Модестівни. Вона нас запевнила, що ніякої пожежі не було.

“Ні пожежі, ні плавлення проводки не було. З ладу вийшов трансформатор, який досить довго прослужив гуртожитку для забезпечення світла. Поки йдуть ремонтні роботи, світла не буде. Студентів ми відправили додому в цілях їхньої ж безпеки. Адже відсутність світла може привести до травматизму. Крім цього, студенти в будь-якому разі не зможуть готуватись до занять. Я з впевненністю говорю, що гуртожиток у цілісності й готовності. Вже з наступного тижня він знову буде функціонувати,” – розставила крапки над І Віра Модестівна.