В Житомирі відкрили пам’ятник Святійшому Папі Римському Івану Павлу ІІ (фото)

22 жовтня на майдані перед Кафедральним собором відбулось урочисте відкриття пам’ятника Папі Римському Івану Павлу ІІ.

На відкритті пам’ятника були присутні міський голова Володимир Дебой, секретар міської ради Наталія Леонченко, заступник міського голови Олександр Бочковський, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек та інші поважні гості, інформує управління по зв’язках з громадськістю.

Виступаючи перед громадою Володимир Дебой наголосив: «Святіший Отець сподівався і вірив, що “із пробачення народиться єднання”. Тому встановлення пам’ятника Івану Павлу ІІ в Житомирі, як символу любові, миру та єднання — це перший крок у цьому напрямку».

Будучи першим Папою Римським слов’янином, Іван Павло ІІ приділяв велику увагу справам католиків України. Понтифік доклав багато зусиль до процесу відновлення Римо-Католицької церкви в Україні, до якої сьогодні звертаються з молитвами близько 4 мільйонів громадян у державі та 13 тисяч житомирян. За його сприяння була створена Києво-Житомирська дієцезія. І в знак шани та любові до понтифіка в нашому місті встановлено пам’ятник папі римському Івану Павлу ІІ.

Іван Павло ІІ за свого понтифікату мав авторитет ліберального релігійного діяча і вперше в історії католицької церкви налагодив діалог з різними християнськими конфесіями та представниками інших релігій. Він довів усьому людству, що боротись із злом та несправедливістю можна не лише зі зброєю в руках, але й Вірою, Словом та Любов’ю до ближніх. Папа Іван Павло ІІ поставив за мету об’єднати світ, зробити його добрішим і милосерднішим, ближчим до потреб людства.

По завершенні відкриття та посвячення пам’ятника в приміщенні Кафедрального собору Святої Софії відбувся концерт хору «Органум».