В лісах Житомирщини встановили камери відеоспостереження

70 пожеж виникло в лісах Житомирщини з початку року.

Їх загальна площа – більше 65 гектарів, інформує прес-служба ЖОУЛМГ. Збитки, завдані лісовому господарству, склали понад 70 тисяч гривень. Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Ткачук зауважує, що головною причиною виникнення пожеж є людська недбалість та необережність. Необачно кинутий недопалок, залишене без нагляду вогнище – а в результаті вогонь знищує цілі лісові масиви, залишаючи без домівки їх мешканців.

Задля попередження виникнення лісових пожеж в підприємствах здійснюється ряд заходів: посилене наземне патрулювання лісових масивів та цілодобові чергування на підприємствах, лісництвах, пожежно-спостережних пунктах і вежах. В поточному році лісовою охороною проведено півтори тисячі рейдів, в ході яких виявлено понад 300 порушників правил пожежної безпеки в лісі, на 130 з них накладено штрафи на загальну суму майже 4 тисячі гривень.

На озброєнні лісівників області – 77 одиниць пожежної техніки, 12 пожежних автомобілів придбано в цьому році за власні кошти підприємств.

Крім того, в лісництвах встановлено більше 20 телевізійних систем спостереження за лісовими масивами. «Задоволення» це не з дешевих, кажуть лісівники, однак повністю себе виправдовує. Адже дозволяє виявити загоряння на ранніх стадіях та з високою точністю визначити координати пожежі і локалізувати її, доки вона не поширилася на значні площі. Роботи по встановленню систем тривають, а найсучасніші їх зразки незабаром буде введено в дію в Білокоровицькому, Городницькому та Попільнянському лісгоспах. Там спостерігати за територією всього підприємства зможе один працівник.