Володимир Литвин приїхав на Житомирщину не з пустими руками

28 жовтня голова Верховної Ради України Володимир Литвин із робочим візитом відвідав село Слобода-Романівська, що у Новоград-Волинському районі.

Приводом для приїзду до села, де народився та виріс політик і де проживають його батьки, став 10-річний ювілей Слободороманівської гімназії, побудованої за фінансової допомоги і підтримки керівника парламенту.

Участь у відзначенні ювілею гімназії взяли керівник апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук, перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Микола Олещенко, народний депутат України Микола Рудченко та керівники Новоград-Волинського району. Про це Репортеру Житомира повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.


Фото Катерини Тарановської

Директор Слободороманівської гімназії Олена Ващенко розповідає: «У 2001-му році, завдячуючи допомозі Володимира Литвина, завершилося будівництво нашої гімназії. До того часу протягом 20 років у селі школи не було. Також за підтримки Володимира Михайловича гімназія отримала тендер на суму близько 400 тисяч гривень. Ми змогли відремонтувати спортивний зал, підвальні приміщення та бруківку навколо будівлі. Про високий авторитет нашого навчального закладу свідчить той факт, що цього навчального року на навчання до нашої гімназії їздять 17 учнів із районного центру».

Володимир Литвин прокоментував: «Задумавши будувати школу, ніхто, мабуть, і не сподівався, що збудуємо її настільки швидко та ще й на місці, де колись було болото. Для мене і кожного з моїх ровесників така школа була б великим щастям. У нас не було належних умов, але ми вчилися. Зараз же створені умови для того, щоб наші діти вчилися якнайкраще».


Фото Катерини Тарановської

Володимир Михайлович приїхав із подарунками для гімназії. Це інтерактивна дошка, ноутбук та м’ячі. Всім вчителям гімназії Володимир Литвин вручив цінні подарунки, а директора Слободороманівської гімназії Олену Ващенко та заслуженого працівника освіти зі 55-річним педагогічним стажем, колишнього начальника управління освіти Новоград-Волинського району Андрія Гордійчука нагородив почесними грамотами Верховної Ради України.

Учням Володимир Литвин пообіцяв: «Ті з вас, які покажуть у цьому навчальному році найкращі успіхи у навчанні, отримають можливість побувати на матчах „Євро-2012”».


Фото Катерини Тарановської

«Аналога Слободороманівської гімназії сьогодні в області немає, – каже Микола Рудченко. – Будують школи, теплі і затишні, оснащують їх новітніми технологіями. Але такої вишуканості та порядку в них не знайдеш».
Микола Олещенко зауважує: «Тільки цього року за сприяння Володимира Литвина 70 млн гривень надійшло до чотирьох районів Житомирської області: Баранівський, Ємільчинський, Червоноармійський, Новоград-Волинський райони, а також окремо 12 млн. – до міста Новограда-Волинський. У Новограді-Волинському першого вересня відкрили нову школу. Щодо коштів, направлених до районів, то вони не пішли на побудову нових шкіл. Проте близько 30% із них витратили на відновлення і ремонтні роботи у вже існуючих школах».

Від облдержадміністрації та її голови Сергія Рижука Микола Олещенко привітав Слободороманівську гімназію з ювілеєм та подарував DVD-програвач. Микола Рудченко передав гімназії музичний центр.


Фото Катерини Тарановської


Фото Катерини Тарановської


Фото Катерини Тарановської