Виробник – влада – система технічного регулювання – ідеальна схема для розвитку добувної галузі

7 жовтня на базі ДП «Житомирстандартметрологія» відбулася нарада-семінар «Основні принципи функціонування видобувної галузі в системі координат технічного регулювання».

Відкриваючи нараду-семінар, заступник голови Житомирської ОДА Віктор Куницький зауважив, що його місія полягає в тому, щоб знайти спільні точки дотику у взаємовідносинах “виробник – влада – система технічного регулювання” і консолідувати зусилля усіх зацікавлених сторін задля випуску якісної продукції та чіткого дотримання вимог чинного законодавства.

На нараді йшла мова про нарощування темпів виробництва у добувній галузі, зростання видобутку граніту та збільшення частки експортної щебеневої продукції. Учасники наради зазначили, що існує проблема з елементарним незнанням, іноді й свідомим нехтуванням положеннями чинного законодавства і діючих нормативних документів.

Як правило, на підприємствах відсутня нормативна база, вони слабо забезпечені або зовсім не забезпечені засобами вимірювальної техніки (ЗВТ), а наявні ЗВТ часто непридатні до застосування. Про це Репортеру Житомира повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.