Житомир перевірять на готовність до роботи в екстремальних умовах осінньо-зимового періоду

27 жовтня 2011 року в місті розпочала роботу комісія інспекції Держтехногенбезпеки у Житомирській області.

Пріоритетним напрямком роботи комісії є перевірка готовності організацій, установ та підприємств, органів місцевого самоврядування, аварійно-рятувальних сил і засобів до роботи в екстремальних умовах осінньо-зимового періоду в м. Житомирі.

До перевірки залучаються служби та об’єкти життєзабезпечення міста, управління з питань НС та ЦЗН, житлового, комунального, охорони здоров’я, освіти, культури.

В ході перевірки керівники органів місцевого самоврядування звітуватимуть про проведену роботу та вжиті заходи щодо приведення в готовність підпорядкованих диспетчерських служб, аварійних бригад до дій за призначенням у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими погодними умовами в осінньо-зимовий період.

В обов’язках комісії визначено не тільки перевіряти рівень готовності аварійно-рятувальних сил та засобів міста до роботи в екстремальних умовах осінньо-зимового періоду, а ще й надавати методичну допомогу щодо підвищення їх стану готовності, інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.