Житомир підтримав ініціативу Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення

Збори в Житомирі підтримали ініціативу про проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення.

У неділю, 2 жовтня, в обласній бібліотеці імені Ольжича міста Житомир, збори громадян одностайно підтримали ініціативу ВО «Свобода» щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення.

Головою зборів було обрано Юрія Градовського, секретарем – Надію Мудренок.

Понад 200 людей проголосували за ініціювання Всеукраїнського референдуму з ухвалення Закону України «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення». Було створено ініціативну з проведення референдуму в кількості 27 чоловік, інформує Репортер Житомира прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода». У багатьох присутніх житомирян було бажання допомогти ініціативній групі зібрати необхідну кількість підписів для проведення референдуму.

Проект

Закон України «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення»

Стаття 1
Торгівля землею сільськогосподарського призначення в Україні заборонена, крім випадків, передбачених статтею 3 цього Закону.

Стаття 2
Громадяни України можуть мати у власності землю сільськогосподарського призначення, набуту ними законним способом у ході розпаювання, а також одержану в спадщину за законом.

Стаття 3
Продаж землі сільськогосподарського призначення можливий тільки державі Україна в особі спеціально уповноваженого державного органу в порядку і на умовах, визначених спеціальним Законом України.

Стаття 4
Цей Закон набуває чинності з дня оголошення результатів всеукраїнського референдуму.
Верховній Раді України, Президенту України, Кабінету Міністрів України привести Закони України та інші нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону протягом 3 місяців з дня набуття чинності цим Законом.