Житомирська «Свобода» зацікавилась протитуберкульозним відділенням

7 жовтня відбулася сесія Житомирської міської ради, на якій розглядалося питання про прийняття частини приміщення протитуберкульозного амбулаторно-поліклінічного відділення у комунальну власність громади міста Житомир.

Напередодні до депутата міської ради від ВО «Свобода» Валентина Стойка звернулися працівники цього відділення, які стурбовані намірами розформувати відділення з подальшою передачею його частинами до поліклінік міста. Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

«Наше відділення є єдиним медзакладом у Житомирі, що надає кваліфіковану допомогу у повному обсязі хворим на туберкульоз, проводить протиепідемічні, профілактичні заходи, а також лікує хворих на туберкульоз», – йдеться у зверненні, під яким поставили підписали 64 працівники медустанови.

Медики застерегли, що у разі розформування відділення з’явиться можливість більшого контакту хворих на туберкульоз з іншими хворими в закладах, куди їх планують перевести.

За 9 місяців цього року працівниками відділення було прийнято 20 тисяч осіб, із них вперше було виявлено хворих на туберкульоз 111 осіб. На обліку нині 954 дітей та підлітків, 905 – з неактивною формою, 352 – за активною формою, 45 – ВІЛ-інфіковані, 80 – на амбулаторному лікуванні.

У зв’язку з цим депутати-свободівці зачитали дане звернення на сесії. Більшість депутатів підтримали прийняти частину приміщень відділення у власність міста. Однак досі не зрозуміла доля медустанови.

«Свобода» контролюватиме це питання і вже направила запит на ім’я міського голови вивчити ситуацію у протитуберкульозному відділенні. Ми не дозволимо знищити медичний заклад, який є складовою безпеки і здоров’я житомирян», – зауважив депутат-свободівець Валентин Стойко.