Житомирська влада хоче знищити місцевий футбол?

Минулі вихідні пророкували футбольне свято, оскільки 16 жовтня розпочався чемпіонат міста Житомира з футзалу.

Зазвичай, початок нового футбольного сезону проходить з усіма урочистостями й на святковій ноті. Але не цього разу. Вперше за останні два роки відкриття проігнорували навіть обласне телебачення, ще й міський голова був у відрядженні.

А фактичні організатори чемпіонату – федерація футзалу – взагалі самоусунулася від участі у відкритті в знак протесту проти ставлення міської влади до футзалу та чемпіонату, пише Журнал Житомира.

Два роки тому нібито екс-мер Віра Шелудченко сприяла становленню міні-футболу в Житомирі: тоді в чемпіонаті прийняли участь 58 команд, які були розформовані на вищу, першу й другу ліги. Та футбольне щастя тривало недовго: через рік відсіялось 13 команд і зникла друга ліга.

Але цього року влада вирішила прискорити справу до її логічного завершення. Адже управління сім’ї, молоді та спорту не виділило ні копійки на фінансування чемпіонату в цьому сезоні, хоча попередні два сезони воно допомагало з орендою залу.

Олена Сарно, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту житомирської міської ради на відкритті чемпіонату зазначила: «Наше управління на оренду може витрачати не більше 100 тисяч гривень, а більша частина цієї суми була вже витрачена на весняну частину минулого сезону футзального чемпіонату.

Тим паче, що оренда залу «Динамо» зросла восени майже на 100 гривень за годину – до 317 гривень. А щотижня на чемпіонат потрібно 17 годин – це більше 5000 гривень».

Тому міська рада вирішила залишки спортивної розкоші витратити на оренду басейну для дітей за програмою дитячої школи плавання. За їхнім міркуванням, керівництво команд може вийти з цієї ситуації за рахунок спонсорів.

Щоб показати дві сторони однієї медалі, Репортер Житомира вислухав позицію голови федерації футболу Житомирської області Олександра Коцюбка.

Олександр Коцюбко, голова ЖООФ: «Цього сезону команд ще поменшало. В чемпіонаті прийме участь всього 38. Це пов’язано з тим, що не всі команди мають достатній бюджет, щоб забезпечити себе самих.

Адже міська влада не допомагає у фінансуванні чемпіонату, через що й страждає футбол. Фактично, управління сім’ї, молоді та спорту відмовилось від спорту. Адже футбол – це гра номер один у всьому світі!».

Та поки будуть тривати суперечки, шукатись спонсори, вибиватись гроші в управлінні, сезон закінчиться. І не факт, що на веселій ноті.

Ірина Сташко