Житомирські чиновники після наради посадили кущ калини

Обласна влада приділяє особливу увагу фермерським господарствам як значному резерву у розвитку рослинницької та тваринницької галузей.

11 жовтня на виробничій базі фермерського господарства «Регіна» в селі Сколобів Червоноармійського району відбулася обласна науково-практична нарада. На засіданні з’ясовували питання щодо виконання Програми розвитку агропромислового комплексу області на 2011-2015. У рамках цієї програми освоєння пілотних проектів з розвитку молочного та м’ясного скотарства у фермерських господарствах, стан підготовки тваринництва до роботи в зимовий період 2011-2012 років, завершення комплексу сільськогосподарських робіт.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський, голова Червоноармійської райдержадміністрації Станіслав Карпінський, голова районної ради Анатолій Липко, керівники обласних служб системи АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники фермерських господарств. Про це Репортерові Житомира повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

„Відповідно до доручень Президента України, Уряду, профільного Міністерства, основним завданням виконавчої влади на місцях є забезпечення продовольчої безпеки регіону, – зазначив, відкриваючи нараду, заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан. – Забезпечення виконання цього завдання є основою діяльності всього агропромислового комплексу області.

На сільськогосподарські підприємства та інвестиційні компанії в області припадає лише 15% заготовленого молока, 20% м’яса, тому саме розвитку фермерських господарств ми приділяємо виключну увагу як значному резерву у розвитку рослинницької та тваринницької галузей”.

Микола Дейсан наголосив на особливій ролі фермерських господарств у соціальному розвитку села, тому створюються робочі місця, надається допомога сільській раді в утриманні об’єктів соціально-культурного призначення, сплачуються місцеві податки.

Також зазначив, що Житомирщина виконує Програму розвитку агропромислового комплексу на 2011-2015 роки. Вже спрямовано кошти на розвиток льонарства, вирощення цукрового буряка, картоплі, розвиток м’ясного скотарства. Тому наразі стоїть завдання у наступному році посіяти не менше 2 тис. га льону, збільшити обсяги виробництва цукрових буряків та картоплі в особистих селянських господарствах, наростити чисельність поголів’я м’ясної худоби.

На згадку про науково-практичну нараду на впорядкованій затишній території фермерського господарства «Регіна» з’явився калиновий кущ, який посадили заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан та голова господарства Іван Прокопчук, – як символ процвітання поліського села, символ віри у його заможне майбутнє.

Фото Катерини Тарановської