Житомирські комуністи осудили катів українського народу (фото, відео)

12 жовтня в Житомирі відбувся перший мітинг з низки запланованих обкомом Компартії до 70-ліття трагічних подій – початку масових репресій, розпочатих фашистами та їхніми посіпаками з ОУН-УПА проти населення області.

Біля пам’ятника першому секретарю підпільного обкому, Герою Радянського Союзу Шелушкову Григорію Івановичу зібралися молодь та ветерани. Було покладено квіти до підніжжя славетного героя-комуніста. Мітинг відкрив і вів другий секретар Корольовського райкому Компартії Ігор Юрійович Ємельянов.

Виступаючі на мітингу розповіли про героїчний шлях Шелушкова та його бойових побратимів, закатованих гітлерівцями та їхніми наймитами. А ще у виступах першого секретаря міськкому комсомолу Анни Палій, ветерана-підпільника, члена Корольовського райкому партії Петра Володимировича Ромашевського, ветерана війни, автора історичних книжок та нарисів Павла Прокоповича Карпенка, члена бюро Корольовськго райкому, активіста Всеукраїнського союзу радянських офіцерів Володимира Петровича Чупири прозвучали гнівні слова осуду катів українського народу. Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-центр обкому КПУ міста Житомира.

Коментар секретаря Житомирського обкома КПУ Зінаїди Стрякіной

Цього ж дня комуністами, активістами громадських організацій Корольовського району, покладено квіти до пам’ятника організатору антифашистського опору Герою Радянського Союзу Бородію Олексію Дем’яновичу.