Житомирським митцям пообіцяли створення сучасного виставкового центру (фото)

9 жовтня в Україні відзначають День художника. З цієї нагоди у Житомирі у виставковому центрі по вул. Театральній, 8 відбулося відкриття виставки робіт майстрів пензля.

Привітати митців зі святом прибули голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко та міський голова Володимир Дебой. Про це інформує прес-служба облдержадміністрації та міської ради.

Віктор Балюрко: «Художники – це люди, які бачать світ зовсім інакше, ніж люди звичайні. У їхніх роботах відображена вся краса життя, яку ми часто не помічаємо за буденними справами. Житомирський осередок Національної спілки художників України є однією із найбільших громад у мистецькому середовищі міста. Це надзвичайно талановиті і впливові люди. Ми пишаємося нашими художниками, серед яких багато народних і відомих не лише в Україні, а й у Європі та у світі. Їхні роботи можна бачити у державних та приватних галереях».

Живописців Володимира Дробенка, Валерія Кулика та заслуженого діяча мистецтв України Юрія Каргамолова нагородили почесними грамотами облдержадміністрації. Грамоти від обласної ради отримали художники, члени НСХУ, Василь Фещенко та Петро Богомаз. Голові житомирського осередку НСХУ Василю Кондратюку вручили подяку за вагомий внесок у розвиток українського мистецтва та з нагоди Дня художника.

Керівництво міста та області зазначило, що на часі створення сучасного виставкового центру у Житомирі, де будуть експонуватися роботи митців з усієї Житомирської області.

За словами Василя Кондратюка, на виставці представили близько 40 своїх творів біля 20 художників Житомира. Членами житомирського осередку НСХУ є 39 митців, молодіжного об’єднання – четверо молодих художників.

В рамках заходу голова обласної ради Йосип Запаловський презентував почесну відзнаку обласної ради «Честь і слава Житомирщини», яку щороку вручатимуть 40 жителям області з нагоди державних та професійних свят, за підсумками роботи різних галузей за рік, ювілейних дат від дня заснування області, інших ювілейних та пам’ятних дат, людям, які досягли вагомих успіхів у місцевому самоврядуванні.