Житомирський міський колегіум відзначив 40-річчя (фото)

26 жовтня в Житомирському міському колегіумі відбулися урочистості з нагоди 40-річчя із дня заснування навчального закладу.

На ювілеї було присутньо багато почесних гостей, які щиро привітали педагогічний та учнівські колективи із 40-річчям їх навчального закладу та вручили цінні подарунки до свята, інформує прес-служба міської ради.

Володимир Дебой вручив кращим вчителям грамоти Житомирської міської ради.

Наталія Леонченко висловила вдячність працівникам закладу передовсім не як секретар міської ради, а мама, дитина якої навчалась у цьому колегіумі. «Тому я знаю не з чуток, а на власному досвіді, що тут працюють кращі педагоги», – мовила Наталія Леонченко.

Цього ж дня саме ці кращі педагоги колегіуму отримали грамоти та подяки і від обласної ради, а також обласного і міського управлінь освіти.

_____________________________________________________________________________

Довідково:

Загальноосвітня школа № 34 заснована у 1971 році. Упродовж 8 років навчальний заклад має статус колегіуму.

Директор колегіуму – Надія Григорівна Полівода, Відмінник освіти України, нагороджена нагрудним знаком «Василь Сухомлинський», Почесним знаком «За заслуги перед містом Житомиром» Ш ступеня, магістр з менеджменту організацій, переможець Всеукраїнського конкурсу «100 кращих керівників шкіл України», з 1998 по 2010 р. – депутат Житомирської міської та обласної рад.

Дітей навчають 90 вчителів колегіуму:

– вищої та І категорії– 58
– мають звання «вчитель-методист», «старший вчитель» – 27
– Відмінник освіти України – 8
– нагороджені нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» – 2

За роки роботи наукового товариства колегіуму «Краяни» учні є неодноразовими переможцями міських, обласних, Всеукраїнських олімпіад з біології, екології, англійської мови, фізики та конкурсу-захисту робіт Малої академії наук

У 2010 році учениця колегіуму Киричук Валентина (вчитель Валентина Михайлівна Миколюк) отримала срібну медаль на Міжнародній олімпіаді з екології у м. Стамбулі.

У 2011 році переможцями Всеукраїнських олімпіад стали: Саллер Андрій з англійської мови (вчитель Олександра Василівна Фетісова), Бангура Елізабет з екології (вчитель Валентина Михайлівна Миколюк).

Бангура Елізабет є переможцем конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук з біології на Всеукраїнському рівні. На Міжнародному Форумі учнівської та студентської молоді «Дотик природи» Бангура Елізабет стала абсолютним переможцем, Воронецька Сабіна – посіла І місце.

Команда юних істориків та правознавців краща в місті, учасник та неодноразовий призер Всеукраїнських турнірів юних істориків та юних правознавців, стала переможцем Міжнародного конкурсу «Аліанте».

Впродовж 5 років команда колегіуму є абсолютним переможцем міської гри-випробування «Школа безпеки. Котигорошко».

Педагогічний колектив колегіуму неодноразово нагороджений дипломами Академії педагогічних наук України за вагомий внесок у модернізацію національної системи освіти, є лауреатом Міжнародних виставок «Інноватика в освіті України», «Сучасний ЗНЗ». У 2011 році досвід роботи колегіуму з обдарованими учнями був презентований на міжнародній виставці, Всеукраїнському круглому столі та відзначений Дипломом Академії педагогічних наук України.

Колегіум – член Всеукраїнських Асоціацій керівників шкіл України та Відроджені гімназії України, переможець конкурсу «100 кращих шкіл України» у номінації «Школа професійної кар’єри», Всеукраїнського конкурсу «100 кращих керівників шкіл України», міського конкурсу «Навчальний заклад року» у номінації «Інтелект року», визнаний «ЗНЗ-лідер» за даними моніторингу МОН України.