13-річна дівчинка і 27-річний чоловік з Житомирщини стали номінантами всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року»

13-річна Іванна Власюк з Новоград-Волинського району і Ігор Зеленський з Брусилова стали номінантами всеукраїнської акції на звання «Герой-рятувальник року».

Днями дівчинка врятувала на пожежі менших братика та сестричку. Коли почалася пожежа батьків дітей не було вдома, тож брати ситуацію під контроль довелося Іванні: «Жар з плити випав і вогонь перекинувся на доріжки, а потім і на штори. Я сиділа на ліжку і дивилася телевізор, відчула запах диму – почала тушити вогонь, але мені це не вдалося. Тому я вибила шибку у вікні і витягнула своїх брата і сестру. Вони побігли до бабусі, а я – за водою і кликати на допомогу».

Молодші діти не постраждали, юна рятівниця ж отримала незначні опіки руки.

А от у Брусилові троє малолітніх дітей ледь не стали жертвами власних пустощів з вогнем. Як з’ясувалося, 26-річна мати пішла до крамниці, залишивши вдома без догляду трьох малолітніх дітей – синів чотирьох та п’ятирічного віку та 8-місячну доньку.

Хлопці знайшли запальничку та підпалили якісь речі в комірчині, внаслідок чого почалася пожежа. Їх крики почув 27-річний сусід Ігор Зеленський, який негайно кинувся рятувати малюків: «Я забіг в хату повну диму і вивів на вулицю двох хлопчиків. І тільки тоді почув, що в хаті ще є дівчинка. Хлопці були ближче в кухні, а дівчинка – далі в кімнаті під столом сиділа в ходунках. І добре, що вона кричала, бо тільки за голосом я її і знайшов в диму і забрав до себе додому».

Всеукраїнська акція “Герой – рятівник року” має на меті виявлення непересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха; визначення найкращих серед кращих, і як кульмінація – проведення урочистої церемонії нагородження переможців. Лауреати нагороджуються відзнакою “Герой-рятівник року”, яка вручається Міністром надзвичайних ситуацій під час урочистого святкування Дня рятівника.

За матеріалами: “Житомирська хвиля”