Атлет-Океан – Авангард: гра в одні ворота

Матч розпочався із стандартної лінивої «розкачки», тому і розвиток подій на полі не передбачав нічого екстраординарного.

Тим не менше, саме лінивий розіграш м’яча призвів до голу: «Авангард» грамотно перейшов у контр-атаку і Шувалов, увірвавшись у вільну зону, виводить гостів вперед. Хлопці вітають Дмитра і підбігають до своєї лави запасних, аби привітати Іванчука Олександра, начальника команди, з народженням сина.

Пропущений гол гравці «Атлета» сприймають настільки спокійно, що здається, ніби це вони відкрили рахунок – господарі не форсують події і навіть не думають бігти вперед. Натомість, «Авангард» раз-по-раз проривається до воріт Галунця і чи не кожну атаку закінчує ударом. Примітно, що в першому таймі більшість атак гостів розвивалася по правому флангу, де в «Атлета» панував справжній безлад.

Не дочекавшись активних дій від суперника, «Авангард» починає брати ініціативу у свої руки. На 12-й хвилині Зборовський фінтом Зідана звільняється від опіки і забиває у порожні ворота. 2:0 – ефектно і ефективно. За дві хвилини вже воротар «Атлета» проспав удар Дригуса з-за меж штрафного майданчика і Олександр робить рахунок 3:0.

Після здобутої переваги «Авангард» грає у своє задоволення: відточує техніку володіння м’ячем і гру в пас. У перерві між таким «тренуванням» свій гол встигає забити Словінський. Після того, як Зборовський доводить рахунок до 5:0 стає зрозуміло, що в цьому матчі «Атлету» нічого не світить. Навіть гол Попкова за дві хвилини до перерви став радше свідченням розслабленості «Авангарда», ніж зусиль «Атлета». Та й про які зусилля можна говорити, якщо за весь перший тайм господарі спромоглися аж на три удари по воротах Кириленка.

У другому таймі «Авангард» продовжив «побиття немовлят». Щоправда, «Атлет» все ж додав у швидкості і навіть притис гостів. Пориви футболістів «Атлета» увінчалися успіхом на 28-й хвилині, коли «Авангард» забув перед власними воротами Повника і Дмитро з легкістю переграв Кириленка. Проходить три хвилини і Зборовський в аналогічній ситуації оформлює хет-трик, доводячи цифри на табло до непристойних 6:2. Господарям нічого втрачати і вони йдуть у масований пресинг, відкриваючи зони і залишаючи бідолашного Галунця напризволяще. Гості явно не проти такого розвитку подій, тим паче, що з кожною хвилиною «Атлет» сам не витримує такого темпу і сідає фізично. Крім цього, в очі кидається технічна підготовка гравців: футболісти «Авангарда» з легкістю накручують по декілька суперників і буквально «розкатують» своїх опонентів.

35-а хвилина – хвилина слави Дригуса, який вслід за хет-триком Зборовського оформлює свій дубль. Після цього «Авангард» продовжує грати у своє задоволення. Хлопці навіть не б’ють із вигідних позицій, а намагаються завести м’яча у ворота. Спокійна, невимушена перепасовка і різкий загострюючий пас вперед – ось тактика «Авангарда» на останніх 10 хвилин. У цей же час «Атлет» лічені рази виходив у атаку і паралельно намагався хоча б наздогнати суперника, не кажучи вже про рівноцінну боротьбу.

Завершувався матч голами Куделькіна і Повника: перший підкараулив відскок від поперечки, другий оформив дубль зі штрафного і встановив кінцевий результат матчу.

8:3 – рахунок по грі, але і цей матч не дає змоги реально оцінити потенціал «Авангарду». Натомість «Атлет-Океан» хоча і має у своєму активі дві перемоги за результатом і малюнком гри починає нагадувати минулорічного аутсайдера чемпіонату «Кіфу».

Роман Буравський, fca.zt.ua