Делегація Житомирщини відправляється на святкування 20-річчя ФФУ

1 грудня Федерація футболу України відзначатиме 20-річчя з дня створення.

На футбольне свято запрошено близько 1500 гостей. Серед них і представники Житомирської області. Це Коцюбко О. П., голова ЖОФФ, Малиновський О. В., заступник голови ЖОФФ, Гордійчук В. В., перший заступник голови ЖОФФ, Янчевський О. В., виконавчий директор ЖОФФ.

З самого початку формування списку представників було п’ятеро, завершувати який мав Зая Авдиш. Але житомирський футбол не може існувати без прецедентів.

ЖОФФ подала на затвердження облдержадміністрації понад 20 нагород. Зая Зедович був один із номінантів на отримання ордену “За заслуги”. Під час засідання нагородного комітету облдержадміністрація не підтримала подання ЖОФФ на нагороду Зая Авдиша.

Олександр Коцюбко, голова ЖОФФ, коментує: «Облдержадміністрація “обгрунтувала” своє рішення таким чином: у травні Зая Авдиш був номінований на цей орден, але тоді цього не сталось. Тому й цього разу історія повторилась».

У будь-якому разі Федерація футболу України передасть пакет нагород для урочистого вручення футбольному активу в Житомирській області.

«З Києва ми привеземо 21 нагороду і вручимо їх на виконкомі ЖОФФ, де і прозвітуємо за 2011 рік й подискутуємо про плани на майбутнє. Дату визначимо ближчим часом», – прояснив ситуацію Олександр Петрович.

Завтра в Будинку футболу відбудеться засідання ХIII Конгресу ФФУ, на яке запрошено три делегати з Житомира (Коцюбко О. П., Малиновський О. В., Гордійчук В. В.) А 2 грудня в Києві відбудеться жеребкування фінальної частини Євро-2012. Церемонію транслюватимуть в прямому ефірі 152 країни світу, вперше в історії можна буде наживо спостерігати представників усіх без винятку 53-х членів європейської футбольної сім’ї.

Ірина Сташко