ДемАльянс звинувачує Володимира Дебоя у бездіяльності

“Житомирський міський голова Володимир Дебой бездіяльністю потурає порушенню законодавства своїми підлеглими. Останні користуючись таким прикриттям грубо ігнорують норми Закону «Про доступ до публічної інформації»” – вважають у Демократичному альянсі.

Вже понад 2,5 місяці голова Житомирського осередку «Демократичного Альянс» чекає відповіді на свою скаргу щодо систематичних порушень начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Сарно О. М. та інших відповідальних за підготовку відповідей по запитам на інформацію громадян. Вони вже тривалий час приховують та не надають копії Положень проектів програм громадських організацій, що повинні бути публічними та фінансові звіти управління про реалізацію проектів програм перерахованих в плані проведення заходів у 2011 році.

У результаті подібних систематичних порушень ДемАльянсом було надіслано міському голові скаргу з детальним описом порушень, конкретними запитаннями та вимогами врегулювати свавілля чиновників.

Проте, більшість вимог і на сьогодні лишаються без реакції мера. Серед них: притягнути винних осіб до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також застосувати заходи дисциплінарної відповідальності передбачені ст. 147 Кодексу законів про працю України та надати письмову відповідь на цю скаргу в повному обсязі, відповідно до Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008 та у строки, встановлені ст. 20 Закону України «Про звернення громадян».

Як зазначив голова Житомирського ДемАльянсу Дмитро Ткачук «Зараз ми не можемо сподіватись на ефективність і законність дій чиновників, якщо сам міський голова подає їм приклад своєю бездіяльністю. Подібні прояви лояльності до порушників лише підсилюють рівень беззаконня в органах влади. Міський голова, що є гарантом прав, свобод, інтересів міської громади та їх дотримання всіма органами міської виконавчої влади, не лише підриває довіру до себе, ставить чорну пляму на всі органи влади, а й посилю підозри про наявність істотних порушень господарською та фінансової діяльності у відповідних відомствах, адже іншої причини приховування фінансових документів та ще й покривання цього факту на рівні міського голови, не абиякий аргумент».