Двоє житомирських студентів грабували й вбивали беззахисних людей

Двоє молодих людей – студенти одного із ВУЗів міста Житомира, обрали легкий, але кримінальний спосіб покращити своє матеріальне становище.

Спочатку злочини скоювали на території рідного міста, а згодом молоді люди почали навідуватись до різних міст України, в тому числі й до столиці.

Як повідомили у ВЗГ ГУМВС України в м. Києві, пізно ввечері приїжджали до Києва та грабували на вулицях, скоювали розбійні напади на поодиноких перехожих та громадян, які перебували в стані алкогольного сп’яніння. Забирали барсетки, сумки, мобільні телефони та золоті вироби.

В нагоді стала і фізична підготовка студентів, які займалися спортом серйозно і тривалий час. Тому під час нападів майже всім потерпілим було спричинено тілесні ушкодження різних ступенів.

У серпні місяці поточного року пізно ввечері неподалік станції метро «Лівобережна» зловмисники запримітили чоловіка. Вирішили заволодіти його особистими речами. На вулиці Р. Окипної,10 вони нанесли 55-річному перехожому сльний удар каменем по голові. В результаті отриманої травми потерпілий помер на місці.

Усвідомлюючи наслідки своїх дій та розуміючи, що за спричинення тяжких тілесних ушкоджень або вбивство передбачено серйозний термін позбавлення волі, зловмисники почали діяти обережніше.

Своїми жертвами здоровані почали обирати лише людей похилого віку та беззахисних жінок, до яких не потрібно було застосовувати фізичну силу.

На даний час порушено кримінальну справу за статтею 115 ч.2 Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує позбавлення волі аж до довічного ув’язнення. Слідством перевіряється причетність даних осіб до інших злочинів в різних містах України.

Міліція звертається з проханням до городян, котрі стали свідками вбивства, яке сталося 20 серпня 2001 року близько 22 год. 30 хв. по вул. Раїси Окіпної, 10, зателефонувати на “102” або звернутися до Дніпровського районного управління.