Ігор Вержанський: Завершення земельної реформи – вимога часу

«Запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення не зобов’язує продати свій пай, а дає можливість власникові обдумати і вибрати вигідні для себе шляхи реалізації конституційного права власності на землю – самостійно використовувати, здати в оренду, подарувати, залишити в спадок або продати свою земельну ділянку», – зауважив перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Житомирській області Ігор Вержанський під час виїзного особистого прийому громадян у Радомишлі.

Громадяни порушували питання щодо приватизації землі, видачі державних актів на землю, розміру орендної плати за паї, ціни на землю та ін.

Ігор Вержанський надав роз’яснення земельного законодавства з питань, що стосуються змісту та цілей земельної реформи, наслідків зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, відповів на запитання громадян, що стосуються земельних відносин. Він також зупинився на роз’ясненні норм проекту Закону України “Про ринок земель”, перспективах введення його в дію.

Підбиваючи підсумки прийому громадян, він наголосив: «Завершення земельної реформи – вимога часу, без якої неможливий ефективний розвиток як місцевої громади, так і держави в цілому».

Репортеру Житомира про це повідомляє сектор взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю Головного управління держкомзему у Житомирській області.