Кашель краще лікувати шоколадом

Шоколад визнаний високоефективним засобом від кашлю. Вчені довели: за допомогою шоколаду люди можуть вилікуватися швидше і безпечніше.

У ході експерименту канадським вченим вдалося виявити ще один благотворний вплив шоколаду. Виявилося, що вживати ці ласощі дуже корисно в період гострих респіраторних захворювань. Особливо тим, хто мучиться від кашлю.

Даний висновок був отриманий експериментальним шляхом. У двох групах людей, які страждають кашлем, дослідники вирішили застосувати різні методики лікування: першій групі добровольців давали високоефективні медикаментозні препарати, а друга група хворих отримувала тільки шоколад.

У результаті люди, що вживали шоколад, позбулася від кашлю набагато швидше, ніж хворі, які вибрали для лікування сучасні традиційні засоби. Особлива речовина теобромін, що міститься в складі шоколаді, виявилася набагато ефективнішою і безпечнішою алкалоїду кодеїну – компонента, присутнього в препаратах від кашлю.

Також вчені відзначили, що шоколад, крім високого противокашлевого ефекту, не викликає в організмі людини побічних процесів, що часто спостерігається у хворих при вживанні сучасних медичних препаратів.

Шоколад корисний не тільки як засіб проти кашлю. Регулярне вживання шоколаду є відмінним антидепресантом і разом з тим сприяє зміцненню серцево-судинної системи організму. Шоколад впливає аналогічно аспірину, але без побічних ефектів. Саме тому медики рекомендують регулярно вживати шоколад у якості ефективної профілактики захворювань серцево-судинної системи, пише Медикфорум.