Команда з Житомирської області відзначена на Всеукраїнському турнірі з професійної орієнтації школярів. ФОТО

29 жовтня у Черкасах відбулася третя півфінальна гра Всеукраїнського турніру учнівських команд «Професійна Орієнтація Учнівської Молоді України».

У профорієнтаційній гумористичній інтелектуальній грі взяли участь команди з Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Київської областей. Журі відзначило професійну підготовку команд, цікаві постановки, влучні жарти, добре продумані реквізити та костюми. Кожен з шести конкурсантів був вартий нагороди.

Вибір професії – складна та відповідальна справа. З метою проведення простої, зрозумілої і водночас цікавої професійної пропаганди серед молоді Державна служба зайнятості створила щорічний унікальний юнацький проект – всеукраїнський інтелектуально-розважальний турнір профорієнтаційного спрямування.

Під час третього півфіналу «ПОУМУ», який пройшов у Черкасах, учнівська молодь 9-10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та 1-2 курсів професійно-технічних училищ демонструвала знання світу професій, ринку праці та основ вибору професії за допомогою гумору та сценічної майстерності.

Підготували юнаків до напруженої боротьби популярні ветерани КВН. Група стилістів, візажистів, сценаристів та дизайнерів працювала над яскравими та незабутніми образами команд. Вели турнір всім відомі ведучі телеканалу М1 – Дєвушка Блонда та Женя Галич.

Запекла боротьба тривала між всіма командами, до кінця гри не було зрозуміло, хто стане переможцем. Основними конкурентами стали чорнобаївські «Дорослі діти» та «Вітаміни» з м. Боярка. Лише оцінки за останній конкурс виявив, що «Дорослі діти» набрали 35,8 з максимально можливих 36 балів і вибороли перемогу, а також отримали симпатії глядачів. За творчий підхід та оригінальність виступу була відзначена команда з Новоград-Волинська – «Крайня хата».

Голова журі Бондіні Інна, начальник управління відділу організації профорієнтації Державного центру зайнятості Міністерства соціальної політики України, вже другий рік поспіль судить турнір «ПОУМУ», проте цю гру вважає особливою: «Третій півфінал виявився цікавим, талановитим і найромантичнішим. Хто б міг подумати, що вантажник, електрик, фармацевт можуть бути такими привабливими. На цій грі відкрились нові грані відомих професій. Всі сьогоднішні конкурсанти – романтики з великої дороги».

Команда з Новоград-Волинського «Крайня хата» впевнена: «Не важливо чим ти займаєшся, головне, щоб ти робив це з душею». Хлопці та дівчата дали майстер-клас дівчатам з укручування лампочки, познайомили глядачів з рятувальником світу від вірусів – лаборантом та прибиральницею-чаклункою, яка вчить людей літати заклинанням «Не ходіть по мокрому».

Капітан новоград-волинської команди Микола з друзями дякували, режисеру, вчителям, організаторам за гарно проведений час і неймовірні враження.

Всі учасники півфіналу «ПОУМУ» 2011 отримали у подарунок мобільний телефон та лімітоване видання ілюстрованої енциклопедії України. «Дорослі діти» нагороджені Дипломом переможця та правом виходу у фінал.