Комунальні газети області заборгували видавництву “Полісся” 109 тисяч гривень

4 листопада в Житомирі відбулася нарада редакторів комунальних ЗМІ області.

Тема обговорення – «Актуальні питання функціонування редакцій комунальних ЗМІ в контексті підготовки до реформування». З керівництва області були: заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, начальник управління у справах преси та інформації Тетяна Осницька, інформує Репортер Житомира управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації озвучив деякі проблеми, які виникли в діяльності комунальних газет. Це, насамперед, заборгованість із виплати заробітної плати у сумі 38,5 тис. грн., яка існує в редакціях газет «Промінь» (Лугинський район) і «Нове життя» (Черняхівський район). Основною причиною такого стану є не оплачені повною мірою інформаційні послуги, які надають газети співзасновникам.

В сумарних витратах редакцій відсоток коштів місцевих бюджетів нині складає 10,7 %. Для порівняння: у 2008 році – 21,5 %, 2009 – 21,2 %, 2010 – 14%. Тенденція до зменшення коштів місцевих бюджетів свідчить про те, що редакції готуються до роздержавлення, стають більш фінансово самостійними. Але з іншого боку, інформаційні послуги, які надають співзасновникам редакції, оплачуються далеко не повною мірою.

З цього випливає ще одна вагома проблема: борги перед комунальним книжково-газетним видавництвом «Полісся» за друк газет станом на 01.11.11 склали 109,8 тисяч гривень.