Користувачам мережі «ВКонтакте» необхідно бути обережними

В інтернеті з’явився черговий вид шахрайства, який нечисті на руки ділки організували, використовуючи популярну соціальну мережу «ВКонтакте», а також оголошення Google.

Про нову шахрайську схему розповсюдила інформацію всесвітньо відома компанія «Dr Web».

Схема з одного боку дуже проста. Спеціально створені шахраями оголошення перенаправляють інтернет-користувача на сайт vkankalte.ru. Слід зазначити, що сайт vkankalte.ru дуже схожий на «ВКонтакте», тобто є імітацією соціальної мережі.

Під час перегляду сторінок на сайті «ВКонтакте» користувач побачить оголошення про те, що його аккаунт заблокований. Для того щоб його розблоковувати, користувачеві буде запропоновано відвідати вищезгаданий сайт vkankalte.ru, на якому користувач повинен буде заповнити спеціальну форму, де однією з позицій буде номер мобільного телефону.

Після того, як номер введений, користувач виявляється підписаним на платну послугу, яка може передбачати зняття грошей з рахунку мобільного телефону.

Слід зазначити, що на головній сторінці сайту шахраїв є інформація про сайт компанії «Intecco», яка надає послуги з просування інтернет-ресурсів. Інформація про те, чи має «Intecco» якесь відношення до шахраїв, поки є не з’ясованою, повідомляє тсн.