Мистецька акція Art Now Session завітає до Житомира

Виставка переможців та номінантів Фіналу всеукраїнської мистецької акції Art Now Session для молодих митців завітає до Житомира.

26-го листопада у «КАВОМАНІЯ» відбудеться відкриття виставки переможців та номінантів фіналу «Art Now Session».

Влітку 2011 року Житомир став одним із перших міст, котрі приєдналися до цієї акції, запропонованої мистецькою платформою Квартира Fайної Mолоді та провели відбірковий тур до фіналу, 23 липня були визначені та нагороджені переможці, а також відбувся заключний святковий концерт.

Відкриття гранд-фіналу «Art Now Session» відбулося у Луцьку 12-го листопада, цілий день над оцінюванням працювало компетенте журі, були обрані переможці та номінанти всеукраїнської виставки-конкурсу.

Молоді люди зі всієї країни представили свою творчість, свої мільйони бачень та думок щодо майбутнього: страшного та чудового, світлого та темного як ніч, позитивного та песимістичного на фіналі всеукраїнської акції Art Now Session.

Про «Art Now Session»

«Art Now Session» передбачає мистецтво тут і зараз, мистецтво не статичне, а динамічне, котре не є перманентним у просторі та часі, а постійно видозмінюється. Темою конкурсу стало майбутнє і те, як його сприймають митці. Це було відображено у фото, об’єктах декоративно-прикладного мистецтва, картинах та інсталяціях.

Також ключовим став той факт, що образотворче мистецтво може успішно і гармонійно поєднуватися з іншими видами. Наприклад, з поезією. Адже малювати можна не лише пензлями, а ще й римами та звуками. Акція відбувалась у декілька етапів протягом півроку та зачепила молодь з усієї України. Адже творчі люди об’єднані між собою мережею невидимих ниточок, завдяки котрим і створюється легкий пласт нестандартних людей.

Організатори – МО «Квартира FM» та ВОМГО «Українська Народна Молодь» – підірвали своїм запалом кілька інших міст по Україні. Серед них опинилися Житомир, Київ, Івано-Франківськ, Кривий Ріг та Острог, також участь у конкурсі брали митці з Одеси, Ніжина, Москви та Воронежа.

Номінації

У номінації «Новий Погляд» перемогла Маргарита Паламарчук з м. Луцьк. Також був відмічений автор San Morce з Кривого Рогу. Зінаїда Казанцева з проектом «Банк Мрії», у якому взяли участь більше ста учасників у м. Ніжин отримали нагороду у номінації «Кращий у Своєму Жанрі». Вибір Квартирантів пав на Ксенію Маркевич з м. Луцьк, а приз «Глядацькі Симпатії» отримала лучанка Світлана Берекета.

Головні призери

Третє місце у конкурсі по праву належить місту Івано-Франківськ завдяки талановитому молодому фотографу Андрію Осадчому. Решта призових місць залишися у Луцьку – Дмитро Микитенко A.K.A. AZO зайняв друге місце, а головним призером стала лучанка Яна Редькіна. Призери «Art Now Session 2011» отримали значні грошові винагороди та подарункові книги про мистецтво.

Відкриття виставки: 26-го листопада (субота) о 17:00

Прес-служба мистецької платформи
Квартира Файної Молоді