На Чуднівщині відкрився високотехнологічний елеваторний комплекс потужністю 76,8 тисяч тонн

15 листопада 2011 року у селищі Великі Коровинці Чуднівського району відбулося відкриття нового сучасного елеваторного комплексу.

Об’єкт споруджено компанією «НІБУЛОН», три виробничих підрозділи якої – «Романівський», «Бистрицький» та «Чуднівський» – вже тривалий час успішно працюють на Житомирщині.

В урочистій церемонії відкриття філії «Тетерів» взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський, президент Української зернової асоціації Володимир Клименко, генеральний директор ВГО «Українська аграрна конфедерація» Сергій Стоянов, голова Чуднівської райдержадміністрації Максим Самчик, голова Чуднівської районної ради Валерій Копчик, Великокоровинецький селищний голова Лариса Пащенко. На відкриття комплексу зібрались керівники і спеціалісти компанії, будівельники, мешканці селища.

Зібрання з блискучою трудовою перемогою привітав голова облдержадміністрації Сергій Рижук. Він зазначив, що спорудження елеваторного комплексу відбулося у рекордні строки – за 80 днів. За цей час освоєно 120 мільйонів інвестиційного капіталу.

«Житомирщина будується. І сьогоднішня подія – ще один крок у виконанні завдання, поставленого Президентом України Віктором Януковичем: Україна повинна вийти на шлях прогресу, в першу чергу, за рахунок залучення інвестиційного потенціалу, – підкреслив очільник області. – Спорудження цього сучасного об’єкта – яскравий приклад співпраці влади і бізнесу. Аграрний комплекс – це значною мірою консервативна галузь, у якій процес виробництва йде цілий рік, а різного роду зволікання призводять до колосальних втрат. Ми намагаємося створити комфортні умови для роботи інвесторів».

Сергій Рижук поділився своїми планами щодо створення міцної кормової бази: «Запуск такого сучасного комплексу для зберігання зерна дає можливість розвивати комбікормове виробництво, що, в свою чергу, допоможе розвитку тваринництва».

Поява інвестора, за словами голови облдержадміністрації, сприяла успішному розвитку інфраструктури селища Великі Коровинці: проведено водопровід, оновлюється дах у дитячому садку, найближчим часом розпочнеться освітлення вулиць, ремонт доріг. Нове життя отримав залізничний шлях.

Вітаючи мешканців села і будівельників зі святом, Сергій Рижук щиро подякував керівництву компанії «НІБУЛОН» за те, що вона вкладає інвестиції у Житомирську область, за те, що повірила нашому регіону.

Олексій Вадатурський, у свою чергу, подякував керівникам області за розуміння діяльності компанії, за створення умов для вкладення інвестицій. Він зазначив, що на будівництві комплексу працювали 1,5 тисячі людей з 50-ти організацій – перевірених часом партнерів компанії. Спорудження елеватора філії «Тетерів» тривало цілодобово. Жодна підрядна організація не підвела.

«Ми доводимо, що в Україні можна будувати, можна створювати інвестиційний клімат», – наголосив керівник компанії і висловив велику подяку будівельникам за гарну працю.

Він поділився найближчими планами компанії. «НІБУЛОН» має намір побудувати в області власний тваринницький комплекс, м’ясопереробний цех. Елеваторний комплекс у смт Великі Коровинці – філія «Тетерів» – це 19-й об’єкт компанії. До 20-річчя своєї діяльності, що відмічатиметься 5 грудня 2011 року, ТОВ СП «НІБУЛОН» планує здати ще одне, двадцяте, підприємство. До 1 липня 2012 року компанія планує довести обсяги елеваторних ємностей до 2 мільйонів тонн.

«По завершенні нашого інвестиційного проекту Україна матиме 2,5 мільйонів тонн найсучасніших елеваторних ємностей у 12 областях, – зазначив Олексій Вадатурський. – Наша мета – стабілізувати ринок зерна всередині України, досягти визнання української пшениці на світовому ринку».

Під час урочистої церемонії відкриття елеваторного комплексу керівники області і компанії перерізали символічну стрічку і вручили почесний ключ директору філії.
Довідково: Високотехнологічний комплекс європейського рівня розрахований на одночасне зберігання 76,8 тисяч тонн зернових та олійних культур. За добу цей елеватор зможе приймати і паралельно відвантажувати на залізничний транспорт 5 тисяч тонн сільськогосподарської продукції. Тут працюватимуть до 100 чоловік. Заробітна плата – 2,5 тисячі гривень. Реальний зиск, що отримають аграрії від появи нового об’єкта, – збільшення прибутку на 50 гривень на кожній тонні зерна.

За 80 днів будівництва комплексу підрядними організаціями укладено 9000 кубометрів бетону та 19400 квадратних метрів бетонного покриття. Виготовлено і змонтовано 1260 тонн металоконструкцій, зашиті металопрофілем 9250 квадратних метрів поверхонь. Для благоустрою території прокладено 1300 квадратних метрів тротуарної плитки, висаджено 88 дерев та 500 кущів.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Фото Катерини Тарановської