На Житомирщині міліція зупиинила виробництво фальсифікованого сиру

На початку листопада працівники міліції провели перевірку одного із заводів області і зафіксували факт виготовлення фальсифікату.

Фальсифікований сир твердих сортів виготовлявся на цілком легальному підприємстві, що спеціалізується на переробці молочних продуктів. На його діяльність працівники Управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України Житомирщини звернули увагу після заяв власників відомої вітчизняної марки щодо надходження у торгівельну мережу підробленої продукції з їх логотипами.

Як розповів начальник УДСБЕЗ Юрій Крошко, оперативники відслідкували шлях товару з роздрібної торгівлі до місця виробництва і ретельно перевірили, чи дійсно фальсифікат походить з цього підприємства. У результаті низки оперативних заходів сумнівів щодо місця виробництва підробки не залишилось.

Під час перевірки у фасувальному цеху було виявлено чотири ящики з пакувальним матеріалом, теж з використанням чужого торгівельного бренду. Крім цього було вилучено 45 круглих головок сиру маркованого плівкою з логотипами іншого виробника загальною вагою 347 кг.

Як встановили працівники міліції, фальсифікована продукція постачалася до торгівельних закладів не лише Житомирщини, а й сусідніх областей. За останніх півроку підприємство реалізувало близько 20 тис. кг підробленого сиру на загальну суму понад 780 тис. гривень.

За однією із версій, постачальники фальсифікату використовували чужий бренд для виготовлення та фасування перероблених залишків сирної маси після виробництва власного оригінального продукту. Таким чином, організатори отримували безвідходне виробництво і постачали неякісний товар під чужою маркою.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу, триває слідство.

Про це Репортерові Житомира повідомила Алла Ващенко, співробітник ВЗГ УМВС України в Житомирській області.