На Житомирщині не дотримуються вимог користування зброєю

Овруцькою міжрайонною прокуратурою внесено подання за порушення законодавства про зброю.

Овруцькою міжрайонною прокуратурою у ході перевірки додержання вимог законодавства при поводженні зі зброєю виявлено низку порушень в Овруцькому та Народицькому райвідділах УМВС України в Житомирській області.

Під час вивчення особових справ власників зброї (у Народицькому районі на обліку перебуває 192 власники мисливської вогнепальної зброї, а в Овруцькому – 677) встановлено, що при перереєстрації зброї у документах не зазначено терміну продовження дії дозволів та не всі власники зброї дотримуються строків перереєстрації.

Крім того, у багатьох особових справах бракує документів, передбачених інструкцією про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів.

У більшості матеріалах перевірки власника зброї відсутні довідки про наявність чи відсутність судимості, у деяких випадках – копії договорів страхування.

Встановлено, що особи, які притягувалися до адміністративної відповідальності через порушення громадського порядку, зловживання спиртними напоями та з інших причин, не мають перешкод у користуванні зброєю. Адже їхні «гріхи» в особистих справах не зафіксовані.
За результатами перевірок прокуратурою внесено подання в Овруцький та Народицький районні відділи УМВС України в Житомирській області про усунення порушень вимог законодавства про зброю та Кодексу України про адміністративні правопорушення при здійсненні контролю за додержанням законодавства при поводженні зі зброєю.

Прес-служба прокуратури Житомирської області