На Житомирщині піймали грабіжника магазинів

Повідомлення про те, що один з магазинів м. Коростеня пограбовано, надійшло до райвідділу у першій декаді жовтня.

Інксатори, які прибули до торгівельного закладу, виявили закриті із середини вхідні двері, що видалось їм досить дивним, зважаючи на те, що працівники торгівельних закладів завжди знають про час їх візитів. Скориставшись службовим входом, інспектори таки зайшли до приміщення і знайшли там… зв’язану продавчиню.

Жінка, оговтавшись від шоку, розповіла, що декілька хвилин тому до магазину забіг невідомий, який відразу зачинив за собою двері та, погрожуючи їй фізичною розправою, наказав присісти на стільчик. Відразу потому чоловік зв’язав її та забрав з каси гроші, як згодом з’ясувалось, понад 3 тисяч гривень.

У цей час у магазині нікого з покупців не було, тож допомогти 51-річній жінці було нікому.

Працівники міліції, прибувши за викликом на місце події, ретельно обстежили приміщення, вилучивши при цьому низку речових доказів, та встановили прикмети нападника. За словами потерпілої, нападник високого зросту, майже 180-185 см, середнього віку – близько 40 років, худорлявий. Був одягнутий у темну коротку куртку та темні штани. Відповідні орієнтування відразу були направлені у всі міськрайвідділи області.

Слідчим відділенням Коростенського МВ УМВС за вказаним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області Віктор Калитка, затримали підозрюваного у скоєнні цього зухвалого злочину на території іншого району області.

В один з днів листопада у Малині невідомий намагався пограбувати приватний магазин. Чоловік, вичікав слушної нагоди, допоки у торгівельному закладі нікого не буде, й увірвався туди.

Продавець, почувши шарудіння у коридорі, чоловік намагався закрити двері, вийшла назустріч. Невідомий кинувся на неї з палицею, яку завбачливо прихопив заздалегідь. Жінка, захищаючись руками, почала кричати та кликати на допомогу.

У цей час до магазину прямувала за покупками місцева жителька, яка й стала випадковим свідком події. Жінка не розгубилася, а покликала на допомогу інших перехожих і відразу викликала слідчо-оперативну групу міліції, у складі якої того дня, до речі, був і її чоловік. Двоє хлопців, учнів професійно-технічного навчального закладу, випадково опинившись поряд, допомогли жінкам впоратись з нападником до приїзду правоохоронців.

Як інформує Алла Ващенко СЗГ УМВС України в Житомирській області, затриманий є жителем м. Коростеня, а того дня, за його словами, спеціально приїхав електропотягом до м. Малина, щоб обікрасти якийсь магазин. Довго ходив містом, визначаюсь з об’єктом, допоки не вибрав один – облаштований із колишньої квартири. Аби краще роздивитись його укріпленість та засоби захисту, спочатку зайшов та придбав пиво, потім – цигарки, а втретє – уже вирішив грабувати. Що з того вийшло, ми вже знаємо.

Як розповів начальник Малинського МВ УМВС України в Житомирській області Михайло Старовойт, відносно затриманого порушено ще одну кримінальну справу – за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Саме у ході її розслідування і була встановлена причетність підозрюваного до розбійного нападу на магазин у Коростені. Наразі відносно затриманого обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.