На Житомирщині вбили двох пенсіонерів. Правоохоронці затримали підозрюваного за лічені години

Уночі в одному з сіл Андрушівського району Житомирської області спалахнула пожежа. Повідомлення про це надійшло до чергової частини райвідділу близько 2.30 1 листопада. Під час гасіння пожежі в будинку було виявлено два трупи – чоловіка та жінки.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи Андрушівського РВ та УМВС України в Житомирській області. Оперативники встановили, що загиблі – це господарі оселі. У чоловіка на тілі було виявлено ознаки насильницької смерті у вигляді різаних ран. У працівників міліції також були підстави підозрювати, що й жінка отримала тілесні ушкодження ще до пожежі.

Уже за декілька годин, близько п’ятої ранку, у цьому ж населеному пункті оперативники карного розшуку затримали 20-річного жителя Сумської області, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні подвійного вбивства.

Як повідомив перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко, попередньо встановлено, що чоловік напередодні пізнього вечора зайшов до будинку пенсіонерів та почав вимагати гроші, але літні люди йому відмовили. Тож підозрюваний наніс численні ножові поранення господарю та його дружині. Після чого підпалив будинок, аби приховати сліди скоєного.

На даний час встановлено, що затриманий тимчасово проживав у родичів у цьому ж селі.
Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 п.1 ст. 115 (Умисне вбивство двох або більше осіб) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу стосовно затриманого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Про це Репортеру Житомира повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.