На Житомирщині з тепловоза викрали майже 300 літрів дизельного пального

Нещодавно до чергової частини Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області надійшло повідомлення дирекції одного з акціонерних товариств про те, що цього ж дня, близько 18 години, на території підприємства вчинено крадіжку.

На місце події, куди прибула слідчо-оперативна група райвідділу, стало відомо, що одним із кінцевих етапів роботи заводу є відгрузка матеріалу, як правило, у грузові контейнери залізниці, а для цього необхідно певний час. Тож, очевидно, саме у цей період невідомі й вчинили крадіжку, а її об’єктом стало дизельне пальне з тепловозу.

Як розповів заступник начальника Управління державної охорони при УМВС України в Житомирській області Ігор Товкач, інспектори районного відділу підрозділу, під час пішого патрулювання території підприємства знайшли приховані подалі від сторонніх очей шість каністр, заповнених дизельним пальним.

Охоронники не стали повідомляти нікого про знахідку, а терпляче очікували, допоки за ними хтось прийде. І дійсно, невдовзі до схованки підійшло двоє чоловіків, які, почали вовтузитись з ємкостями. Однак побачивши правоохоронців, що раптово з’явились, невідомі кинулись тікати. Міліціонери у забізі виявилися спритнішими і швидко наздогнали втікачів.

Машину, залишену неподалік місця події, виявили уже працівники слідчо-оперативної групи Овруцького РВ. У ній, за словами затриманих, вони і планували перевезти викрадене пальне. Як з’ясувалось, чоловіки є працівниками цього ж підприємства.

Як інформує СЗГ УМВС України, в Житомирській області, наразі відносно них порушена кримінальна справа за ч.3. ст.15 (замах на злочин) та ч.2 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Загалом же, повідомив Ігор Товкач, з початку року безпосередньо працівниками УДСО при УМВС України в Житомирській області розкрито 182 злочини, а за їх активної участі – понад 1800 протиправних діянь.