На Житомирщині затримали серійного нічного полювальника на дроти телефонного зв’язку

У Новоград-Волинському 215 абонентів залишилось без телефонного зв’язку упродовж певного часу через дії одного й того ж жителя району.

Молодик приїздив до райцентру з єдиною метою – зірвати дроти з повітряних ліній та встигнути втекти до приїзду мобільних груп.

Сьогодні більшість ліній зв’язку оснащені технічними засобами захисту, у тому числі й у вигляді сигналізацій, що дозволяє оперативно реагувати на їх пошкодження, зокрема, у випадках зазіхання на них крадіїв.

У разі надходження тривожного сигналу на місце події відразу виїздять спільні мобільні групи міліції і зв’язківців, які й з’ясовують всі обставини та, зазвичай, затримують охочих до «легких заробітків» або безпосередньо під час, або відразу після вчинення крадіжки.

Так, з початку року завдяки ефективній взаємодії оперативників і працівників підприємства затримано 42 особи, які обгрунтовано підозрюються у полюваннях за металом, прокоментував начальник Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира, загалом же з початку року на території області скоєно 90 крадіжок кабелю та іншого майна зв’язку.

Лише у м. Новограді-Волинську упродовж літа з повітряних телефонних ліній зв’язку було скоєно 9 крадіжок, внаслідок яких демонтовано близько більше 850 метрів телефонного кабелю та 360 метрів дроту. Сума збитків з врахуванням витрат на відновлювальні роботи становить – 14,5 тисяч гривень.

Затримали підозрюваного у скоєнні цих злочинів працівники міліції після вчинення ним чергової крадіжки. Беззаперечні докази, вилучені у хлопця, змусили його визнати власну вину, інформує Алла Ващенко, СЗГ УМВС України, в Житомирській області.

Наразі 22-річному парубкові, а він виявився жителем району, відповідно до ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Водночас, повідомив Віктор Бугира, у ході профілактичних відпрацювань працівники міліції проводять активну роз’яснювальну роботу з власниками приймальних пунктів металобрухту для недопущення ними порушень вимог Закону України «Про металобрухт», зокрема, в частині прийому промислового металобрухту, обпаленого мідного кабелю, кришок люків колодязів кабельної каналізації, стального дроту та своєчасного інформування чергових частин територіальних підрозділів міліції при намаганні окремих осіб здати на приймальні пункти вказаний металобрухт.