Найкрасивіші водоспади світу

Думаємо, багато хто погодиться з тим, що водоспади – одне з найкрасивіших природних явищ.

Кришталеві струмені води, які з гуркотом падають з висоти, дроблячись і граючи в променях сонця – воістину чарівне видовище, особливо на тлі прекрасних скель і лугів.

В сьогоднішній підбірці ви побачите 15 найкрасивіших і відомих водоспадів у світі, а також дізнаєтеся деякі цікаві факти про них.

1. Водоспад Ангела, Венесуела

Першим в списку буде водоспад Ангела – найвищий у світі. Його висота – 979 метрів, що в 15 разів більше, ніж висота знаменитої Ніагари. Водоспад знаходиться у Венесуелі, в національному парку Канайма, і щорічно тисячі туристів приїжджають в країну спеціально, щоб побачити це диво природи своїми очима, а ризикові бейс-джампери навіть стрибають з нього. Водоспад названий на честь американського авіатора Джиммі Ангела, який, пролітаючи над Венесуелою, помітив з висоти цей водоспад і відкрив його всьому світу.

2. Водоспад Ігуасу, Бразилія

Цей водоспад, розташований на кордоні Бразилії та Аргентини, вважається одним з найпотужніших у світі. Насправді Ігуасу – це не один водоспад, а ціла система з 275 водоспадів висотою від 60 до 80 метрів і довжиною близько 3 кілометрів. Найбільший водоспад – це природне утворення у формі букви U, назване іспанськими конкістадорами «ковтком диявола».

3. Водоспади Плітвіцьких озер, Хорватія

Ці дивно красиві водоспади знаходяться в Хорватії, в національному парку Плітвіце. Озера цього національного парку відрізняються різноманітністю кольорів, від яскраво-блакитного до темно-синього, залежно від видів мікроорганізмів, які в них водяться. Кілька водоспадів, що з’єднують озера, виглядають на тлі блакитних вод і зелені навколишніх лісів просто приголомшливо.

4. Ніагарський водоспад, США

Зрозуміло, не можна було обійти увагою один з найзнаменитіших водоспадів у світі – Ніагарський водоспад на північному сході США. Він також входить до числа найпотужніших у світі – близько 2,8 мільйонів літрів води в секунду, тільки подумати! Туристи люблять Ніагарський водоспад за те, що до нього відносно легко добратися і оглянути з усіх боків.

5. Водоспад Вікторія, Зімбабве

Ще один знаменитий і дуже гарний водоспад знаходиться в Зімбабве – це, звичайно ж, водоспад Вікторія. Його висота – 108 метрів, потужність – 1 мільйон літрів в секунду, а любителі по-справжньому гострих відчуттів можуть зробити затяжний стрибок з водоспаду на гумовій розтяжці.

6. Водоспад Йосеміті, США

Цим водоспадом можна помилуватися в Каліфорнії, в однойменному національному парку. Йосеміті – один з найвищих водоспадів у світі – 739 метрів. Цікаво, що взимку водоспад майже «затихає», а навесні і влітку досягає максимального розмаху.

7. Водоспад Кайетур, Гайана

Це чудо природи таїться в тропічних лісах Гайани, країни в Південній Америці. Кайетур – один з найбільших водоспадів у світі. Його висота – близько 226 метрів. Довгий час про цей водоспад знали тільки місцеві жителі, але в 1870 році його випадково виявив англійський геолог. Дістатися до водоспаду досить складно, але це не зупиняє потік туристів, охочих побачити Кайетур на власні очі.

8. Водоспад Галлфосс, Ісландія

Не всі прекрасні водоспади знаходяться в тропіках – є й такі, що розташовані далеко на півночі, наприклад, дивний ісландський водоспад Галлфосс в Ісландії, країні, яка славиться своїми природними чудесами. Галлфосс – один з найпотужніших водоспадів в Європі, хоча його висота – всього лише близько 30 метрів.

9. Водоспад Деттіфосс, Ісландія

Ще один ісландський водоспад – Деттіфосс, найпотужніший в Європі. Його висота – близько 40 метрів, а потужність – близько 200 кубічних метрів води в секунду. Водоспад оточений красивими скелями, ущелинами і озерами і дуже популярний як у місцевих жителів, так і у туристів.

10. Водоспад Сазерленд, Нова Зеландія

У Новій Зеландії є водоспад під назвою Сазерленд. Він розташований на острові Південний і вважається одним з найкрасивіших і загадкових водоспадів світу. Дістатися до водоспаду нелегко, але це того варте – вузька струмінь води, що летить з висоти в 580 метрів в оточенні густої зелені і скель являє собою фантастичне видовище!

11. Водоспад Тугела, ПАР

Водоспад Тугела – другий за величиною в світі. Він знаходиться в Південній Африці, в королівському національному парку. Висота водоспаду – 411 метрів.

12. Водоспад Інга, Конго

Ще один водоспад з Африки – це Інга, який входить до складу знаменитих водоспадів Лівінгстона в Конго. Це один із самих великих і потужних водоспадів у світі. Його висота – 96 метрів.

13. Водоспад Папа, США

Цей водоспад знаходиться на Гавайських островах, в мальовничій долині Ваіпіо. Незважаючи на свою відносну маловідомість, він входить до числа найвищих водоспадів світу – 550 метрів.

14. Водоспад Гокта, Перу

Гокта – п’ятий за величиною в світі водопад, розташований в Перу. Його висота – 771 метр. Неймовірно, але факт – світ дізнався про цей водоспад тільки в 2005 році, а до цього його красотами милувалися лише аборигени.

15. Водоспад Віннуфоссен, Норвегія

Завершує нашу добірку норвезький водоспад Віннуфоссен – найвищий в Європі (860 метрів). Падаючи з висоти, водоспад розпадається на чотири потоки, що робить його ще красивішим.

За матеріалами: pozitiv-news

___________________________________________________________________________

За допомогою мережі турагенцій “ДАТУР” Ви можете відвідати всі ці місця.

Адреси офісів ДАТУР:

м. Житомир, вул. Київська, 79
м. Житомир, вул. Київська, 25

Телефони: 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06
066-347-70-60 Вікторія, 063-63-68-262 Артем
067-410-51-73 Оксана, 050-463-22-21 Алла

м. Вінниця, вул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.

Для замовлень по Києву і Україні 063-63-68-262 Артем, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua