Найстрашніші атракціони світу

Пропонуємо Вашій увазі підбірку самих страшних і небезпечних атракціонів з усіх куточків нашої планети!

Саме час пристебнути ремені і запастися сміливістю – ми вирушаємо!

Завдяки адреналіну ми стаємо швидшими і сильнішими, краще справляємося з життєвими проблемами і ефективніше долаємо слабкість. Останні дослідження вчених свідчать про те, що адреналін може стати також чудовою підмогою в боротьбі … зі стресом.

Одиночні викиди адреналіну, швидкі хвилі яких приходять і виходять, – приблизно так, коли ви летите, скажімо, в мертвій петлі, на швидкості 150 км/год – просто рятівні, тому що наповнюють нас енергіэю і мобілізують до негайних реакцій. Раптовий приплив кисню в кров збуджує всю систему кровообігу, захисну систему, а також посилає мозку команду виділити для нас болезаспокійливі ендорфін і допамін, які покращують наше самопочуття.

Так що, якщо ви не падаєте в непритомність, при вигляді “Чайної пари”, то пропонуємо ознайомитися з найстрашнішими атракціонами в світі!

Ніякого певного рейтингу тут немає. Страхи у всіх різні. Хтось боїться швидкості, хтось різких падінь і т.д. Так що вибираємо для себе найстрашніше і їдемо підкоряти!

“Над дахом світу”

Оглядова вежа готелю-казино “Стратосфера Лас-Вегас” висотою 350 метрів – друга за висотою оглядова вежа в західній півкулі: її випереджає Сі-Ен Тауер у Торонто. А от атракціони, розташовані на вершині “стратосфери”, – незаперечні лідери по висоті в світі.

Неважливо, який із трьох ви виберете: вежу Big Shot, карусель Insanity або жахливий вагончик X Scream, – в будь-якому випадку ваші відчуття будуть помножені на три сотні метрів висоти. З 1996 по 2005 рік два останніх атракціони замінювали американські гірки High Roller, які автоматично ставали найвищою горою в світі. На жаль, конструктивні обмеження не дозволяли вагонетці High Roller розвивати високу швидкість і перевантаження: гірка розташовувалася на невеликому п’ятачку даху навколо щогли Big Shot і розігнатися було просто ніде. Тому після 2005 року її змінили X Scream і Insanity.

Катапульта “Big Shot” (“Великий постріл”)

Рік відкриття: 1996. Найвищий атракціон на планеті, здатний підняти вас на висоту 329 метрів зі швидкістю більше 70 км/год і жахливим прискоренням в 4g. Далі вас чекає вільне падіння з цієъ самою висоти. Цей самий старший атракціон “стратосфери” – краща оглядова площадка в Сполучених Штатах, – якщо тільки у вас вистачить духу насолоджуватися краєвидом на такій швидкості.

Карусель “Insanity” (“Божевілля”)

Рік відкриття: 2005. Найвища карусель на планеті. Найсвіжіший атракціон “стратосфери” являє собою звичайну карусель. Хіба що крутитися вам належить над 300-метровою безоднею в 20 м від краю даху. Insanity обертається досить швидко, розвиваючи перевантаження в 3g. Зрозуміло, під час обертання пасажири розташовуються обличчям вниз. І, якщо врахувати, що люди на каруселі розміщуються не в закритих кабінках, а на відкритих сидіннях, то відчуття від обертання на дикій швидкості над прірвою повинні бути просто непередаваними!

Вагончик “X Scream”

Рік відкриття: 2005. Найвищі гойдалки на планеті. Коротка рейка рішуче нахиляється, вагонетка швидко розганяється і спрямовується в безодню, за край даху 350-метрової вежі. У момент гальмування ніс вагончика виходить далеко за межі рейки, що робить X Scream одним з найстрашніших атракціонів на планеті. Але здається, що саме на цьому атракціоні найменше бажаючих покататися. Цікаво, з чого б це?)))

Їдемо далі?))

Вірніше сказати – Падаємо))

Зона вільного падіння в Парамаунт, Огайо

Платформа цієї “карусельки” піднімає вас на висоту 26-ти поверхів, або 100 метрів. “Чи боїшся ти висоти ?”))) Але це ще не привід кричати і активно виробляти адреналін! Після “огляду околиць”, сміливці летять вниз, зі швидкістю понад 100 км/год.

В деяких статтях про цей атракціон згадується аналог з культурної столиці Росії – “Вільне падіння” на Диво острові!

Далі в списку хотілося б приділити увагу такому чудовому атракціону як “Катапульта”.

Історія замовчує, де вона … де ж вона – найвища. Деякі взагалі називають катапультою один з трьох атракціонів “стратосфери”, але це все-таки трохи інше …

Катапульта Летючий Голландець, висотою 35м.

Опустимо прелюдії і перейдемо до польоту! Коли троси повністю натягнуті, оператор натисканням кнопки відключає механічне блокування, а потім і живлення магніту, і “кокон” з відвідувачами стрімко злітає вгору на висоту до 40м! Тільки уявіть, за лічені секунди опинитися на висоті 15-типоверхового будинку! Потім “кокон” летить вниз, потім знову вгору, і так кілька разів підряд. Відчуття такого польоту не забуваються ніколи!

Найчудовіше, що весь політ, за бажанням відвідувачів, може бути прямо на місці записаний за допомогою “бортовоъ” бездротової кольорової відеокамери. Крім того, все це пекельне дійство ми можемо показати знайомим і друзям за допомогою DVD-програвача. Але краще спочатку подивитися одному або вдвох, щоб не зіпсувати свою репутацію в очах оточуючих))))

Система динамічного освітлення на основі різнокольорових італійських світильників – 36 каналів, 2000 світильників, 6 кольорів, 26 кіловат – СУПЕР світлове шоу висотою 35м!

Знову ж таки, в багатьох відео з підбіркою самих екстремальних атракціонів у світі займає місце:

“Катапульта”, в парку розваг “Диво острів” Санкт-Петербург

Атракціон висотою 54 метри (тобто робимо висновок, що вище, ніж попередній), що представляє собою три величезні колони, до яких прикріплені металеві троси. При натягу тросів одна з капсул стрімко злітає вгору, а потім опускається вниз – і так до повної зупинки. Примітно, що під час польоту капсули перевертаються також навколо своєї осі. Система та ж, качель вища, ніж попередня, але якось в “Голландця” так все феєрично підсвічено, що він проскочив поза чергою))))

У деяких випадках можна і помолитися)))

Тепер, з чистою совістю, можна сказати: “Поїхали!”

Переходимо до них, до джерела дикого адреналіну, швидкості, і низькочастотних криків – Американські гірки!

До речі, ми не даремно називаємо гірки американськими (в Штатах їх, навпаки, кличуть російськими): більшість рекордних атракціонів розташовуються саме в США.

Kingda Ka (Нью-Джерсі, США)

Рік відкриття: 2005 Висота: 139 метрів. Найвища металева гірка в світі. Гідравлічний механізм розганяє вагонетку до 205 км/год за 3,5 секунди, що робить Kinga Ka одним з найдинамічніших атракціонів у світі. У травні 2009 року в гору вдарила блискавка, що спричинило за собою необхідність складного ремонту. В даний час атракціон знаходиться у повній бойовій готовності.

Ну що ж, повіримо на слово. Не можна сказати, що серце здригнулося, хоча … може ракурс невдалий)))

Colossus, Англія

Парк Thorpe (Торп) в місті Чертсі. Тут знаходяться найбільші закручені в світі сталеві американські гірки. Довжина траси – 850 метрів, висота – 30 метрів, максимальна швидкість – 65 км/год. На трасі ви встигнете рівно 10 разів перевернутися догори дригом.

White Cyclone, Японія

Висота атракціону 42 метри (приблизно з 14-поверховий будинок), протяжність 1,7 км, максимальна швидкість більше 100 км/год

Цей атракціон вражає не стільки своїми технічними характеристиками, скільки своїм виконанням))

Son of beast (Цинциннаті, США)

Рік відкриття: 2000. Висота: 66 м. Найвища дерев’яна гірка в світі. До 2006 року була взагалі єдиною дерев’яною гіркою з мертвою петлею.

Steel Dragon 2000 (Нагасима, Японія)

Майже 100 метрів заввишки (30-поверховий будинок) і 2479 метра завдовжки, найдовша в світі американська гірка з промовистою назвою “Сталевий дракон” має форму гребеня дракона і була побудована в 2000 році – в рік дракона.

Dodonpa (Фудзіесіда, Японія)

Ті хто, прокатався на цьому роллокостері, стверджують, що відчуття такі, ніби стався постріл з гармати, де пасажир був ядром. Що в принципі не дивно при чотириразовому перевищенні прискорення вільного падіння. Поїзд розганяється до 172 кілометрів на годину менш ніж за 2 секунди. Весь шлях в 55 секунд може здатися вічністю.

Silver Star (Europa Park, Німеччина)

Найбільші у Європі американські гірки Silver Star мають протяжність трохи більше 1,5 кілометрів і максимальну висоту 73 метри. Прокотившись на них, можна відчути себе справжнім льотчиком-винищувачем: в деякі моменти швидкість на треку перевищує 100 кілометрів на годину!

Tower of terror II (Dreamworld, Квінсленд, Австралія)

Відвідувачі Вежі Терору (The Tower of Terror) стрілою злітають вгору на висоту 115 метрів. Після досить різкого уповільнення на вершині у частини пасажирів пропадають будь-які думки. Зірвавшись вниз за 6,9 секунд на дикій швидкості і випробувавши стан невагомості, інша частина мисливців за гострими відчуттями втрачає дар мови. Але на цьому пригоди не закінчуються – вагонетка знову стрімко підіймається і лише потім висаджує гостей на стартову точку.

Intimidator 305 (парк Kings Dominion, Вірджинія, США)

Intimidator 305 – один з найсучасніших американських атракціонів. Проект був запущений в минулому році. Інженери створили на трасі довжиною 1,6 кілометрів безліч різких поворотів. На певних підйомах за рахунок спеціально підібраних параметрів створюється ілюзія, що в кінці шляху вагонетка неодмінно зірветься з рейок …

Takabisha (парк Fuji-Q Highland, Фудзіесіда, Японія)

У країні висхідного сонця недавно побудований унікальний атракціон Takabisha з найбільшим кутом спуску в світі, за що був внесений в Книгу рекордів Гіннеса. Кілометровий трек американських гірок буде лоскотати нерви сміливцям, які катаються на семи петлях, а екстремали можуть перевірити психіку на спуску з рекордним кутом падіння в 121 градус. У середині шляху з 43-метрової висоти (висота 15-поверхівки) вагонетка буквально падає вниз і майже моментально розганяється приблизно до 100 кілометрів на годину. Укупі з шаленою швидкістю пасажири на кілька миттєвостей опиняються в стані повної невагомості.

Thunder Dolphin (Tokio Dome City, Японія)

Атракціон Thunder Dolphin відомий своєю унікальною будовою. Трек обвиває спеціально побудовану порожнисту споруду. Старт починається з запаморочливого 65-метрового падіння зі схилу в 80 градусів. Поїзд під час шляху проїжджає через два отвори будівлі, що змушує серце битися частіше. Гонка по трасі відбувається з максимальною швидкістю близько 130 кілометрів на годину.

Абстрагуйтеся від якості наступного фото і уявіть, що в цей момент відчуває людина, яка полетить вниз)))

Formula Rossa (Ferrari World, Абу-Дабі, ОАЕ)

Formula Rossa найшвидша у світі американська гірка. Вагонетка атракціону розганяється до 240 кілометрів на годину приблизно за 4,9 секунд. Не факт, що перед очима добровільних жертв атракціону встигає у всіх подробицях промайнути їхнє життя, але далі еквілібристика на шляху триває. На треку у вигляді легендарної гоночної траси автодрому Монца пілотам вагонеток належить випробувати чимало підйомів і спусків. З-за високої швидкості і можливого ризику зіткнення з частинками в повітрі, гонщики зобов’язані одягати спеціальні захисні окуляри. Після закінчення поїздки службовці готують сидіння для нових мисливців за адреналіном)

Висота – 52 м
Максимальна швидкість – 240 км / год
Тривалість поїздки – 1:33
Максимальне перевантаження – 4.8g
Обмеження по висоті – 130 см

Furius Baco (парк Порт Авентура, Іспанія)

Швидкість на Furius Baco розвивається неймовірна. Відразу зі старту йде розгін до 135 кілометрів на годину всього за 2,9-3,5 секунди, при цьому прискорення становить приблизно 10,7 м/с, що перевищує прискорення вільного падіння (9,8 м/с). Реакція у публіки змінюється від нестямного крику до німого мовчання в очікуванні неминучої смерті. Гострих відчуттів додає незвичайна конструкція крісел, які розташовані з боків від рейки, так що мандрівники буквально висять у повітрі, не відчуваючи під ногами ніякої опори. Наприкінці 850-метрового шляху вагонетки проносяться буквально в парі сантиметрів над водою, що виявляється навіть приємним в іспанську літню спеку.

як же їм добре …))))

“Хто не ризикує, той не п’є шампанського” …

“Перемагає той, хто не боїться ризикувати” …

В даному випадку це не працює))) Навіть якщо вас умовляють 20 осіб, а вам все це не до душі, то зніміть їх на камеру під час “смертельного заїзду” і поїжте солодкої вати)))

На якому з атракціонів ви б прокотилися (за умови, що платите ви)?)

А на якій, якби заплатили вам ?))))))))

За матеріалами: LifeGlobe

___________________________________________________________________________

За допомогою мережі турагенцій “ДАТУР” Ви можете відвідати ці місця.

Адреси офісів ДАТУР:

м. Житомир, вул. Київська, 79
м. Житомир, вул. Київська, 25

Телефони: 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06
066-347-70-60 Вікторія, 063-63-68-262 Артем
067-410-51-73 Оксана, 050-463-22-21 Алла

м. Вінниця, вул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.

Для замовлень по Києву і Україні 063-63-68-262 Артем, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua