Незаконні дії комунальників принесли державі збитків на 800 тисяч гривень

В одному з районів області встановили факт незаконних дій працівників комунального підприємства.

Оперативники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України Житомирщини з’ясували, що службові особи перевищили свої повноваження з корисливими мотивами.

Упродовж березня – травня 2011 року вони незаконно вирубували лісові насадження: понад 630 дерев породи сосни, берези, осики та в’язу.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Юрій Крошко, своїми діями працівники підприємства заподіяли суттєву шкоду навколишньому природному середовищу та спричинили збиток державі на суму понад 800 тисяч гривень.

Районна прокуратура порушила відносно підозрюваних кримінальну справу за ч. 3 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричини тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Санкцією статті визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із накладенням штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі триває розслідування, у ході якого з’ясовуються всі обставини, у тому числі і подальше призначення деревини. Про це Репортеру Житомира повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.