Новоград-Волинські чиновники «нахімічили» з державним майном

Під час перевірки додержання Законів України «Про оренду державного та комунального майна», «Про приватизацію державного майна», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та «Про виконавче провадження» прокуратурою встановлено низку порушень.

Як повідомив Новоград-Волинський міжрайонний прокурор Михайло Семенька, встановлено, що посадовими особами управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради не в повному обсязі використовуються права стягувача при виконанні рішень суду про стягнення коштів з боржників за оренду комунального майна.

Зокрема, ще у 2009 році прийнято рішення суду про стягнення з приватного підприємця боргу на суму майже 1500 грн. на користь управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради. Однак рішення суду не виконано.

Виконавча служба не має можливості цього зробити, адже міськрадою не встановлено точної адреси проживання підприємця. Також не стягнуто кошти з орендатора, що заборгував понад 6 тис. грн.

Не стягнутими залишилися і 330 тис. грн. (пеня та неустойка), які за рішенням Новоград-Волинського міськрайонного суду з 2010 року мав виплатити покупець нежитлової будівлі.

За таких ообставин службові особи управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради жодного разу не використали право оскарження рішень, дій чи бездіяльності працівників виконавчих служб до суду чи до вищестоящих керівників виконавчих служб в області.

При перевірці виявлено також порушення у діяльності Городницької селищної ради. У договорі оренди нежитлового приміщення (площею майже 40 кв. м), укладеного з підприємцем у 2009 році, не зазначено вартість об’єкту оренди, не визначено порядок здійснення контролю за станом приміщення та страхування орендованого майна.

Аналогічні порушення допущено при укладанні 8 договорів оренди комунального майна. Недотримання істотних умов договорів оренди виявлено у Новоград-Волинському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні та Курчицькій сільській раді Новоград-Волинського району.

Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою за результатами перевірки додержання Законів України «Про оренду державного та комунального майна», «Про приватизацію державного майна», «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та «Про виконавче провадження» внесено три подання на ім’я голови Новоград-Волинської міської ради, Городницької селищної ради та головного лікаря Новоград-Волинського ТМО, а також внесено припис сільському голові Курчицької сільської ради на усунення виявлених порушень законодавства.

Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.