Обласний прокурор привітав колег з професійним святом

Шановні колеги, дорогі ветерани органів прокуратури!

Здобуття нашою державою незалежності започаткувало нову сторінку в історії прокуратури України. У створенні нового суспільства прокуратурі відведено головну роль у зміцненні законності, захисту прав людини та визначено особливий внесок працівників прокуратури у справу розбудови України як правової держави.

Історія держав і народів не знає легких шляхів, тим більше, під час становлення і розвитку. Не був легким цей шлях і для органів прокуратури. Завдання побудови якісно нового суспільства вимагало кардинальних змін щодо функцій прокуратури.

Своєрідний фантом органів прокуратури як караючої структури повинен канути в Лєту. Він мусить бути зруйнований остаточно. Натомість – створено позитивний образ відкритої, прозорої правової структури, яка працює в ім’я людини, на благо людини, стоїть на сторожі державних інтересів.

Справа далеко не одного дня і не належить до легких. Але захищати інтереси громадян, відстоювати їх права є почесним і важливим вибором у житті.

За роки власного досвіду переконався, що такий професійний шлях обирають люди із високим почуттям відповідальності, твердим характером, відкритим серцем, мужні душею.

Без перебільшення можна сказати, що двадцятилітній період органів прокуратури написаний нашими біографіями, і ми, продовжуючи професійні надбання наших попередників, також стали реальними учасниками творення історії прокуратури.
У багатьох нинішніх досвідчених працівників 1991 рік – рік проголошення незалежності України та створення органів прокуратури незалежної держави став початком трудової біографії.

І варто віддати належне: вони професійно відбулися у правовій системі, стали досвідченими фахівцями, виховані новими вимогами часу.

Ваші знання, досвід, фаховий патріотизм у поєднанні з чесністю і безкомпромісністю і надалі будуть запорукою успішного утвердження авторитету Закону, сприятимуть реформуванню правової системи нашої держави.

Сьогодні усім: прокурорсько-слідчим працівникам, ветеранам, молодим фахівцям хочу висловити щиру вдячність за сумлінну працю, високий професіоналізм та наполегливість, з якою вони беруться за вирішення завдань і успішно їх вирішують.

Безмежно вдячний вашим батькам, сім’ям за розуміння, мудрість, терпіння, яку проявляють рідні до тих, хто обрав прокурорський фах, який потребує повної самовіддачі, а подекуди й самопожертви.

Бажаю упевненості у завтрашньому дні, віри у власні сили, невичерпної енергії та успіхів Вам у свята і в будні!

Зичу Вам міцного здоров’я, благополуччя, гармонії у духовних обріях, взаєморозуміння та світлого благословення Вам та Вашим сім’ям!

Микола Франтовський, прокурор Житомирської області, державний радник юстиції 3 класу, заслужений юрист України