Онлайн-марафон “Лінія вогню”: Експерти визнали, що народ поза лінією влади

Під час експертного он-лайн марафону «Лінія вогню» ведучий телеканалу ICTV Андрій Куликов заявив, що журналісти не є четвертою гілкою влади, а політтехнолог Сергій Гайдай відзначив, що прості українці знаходять поза лінією влади.

Перший online експертний марафон «Лінія вогню» відбувся в прямому ефірі 21 вересня 2011 р. Марафон об’єднав в собі провідних українських політиків, політологів, політтехнологів, журналістів та громадських діячів. Передача виходить на регулярній основі, один раз на тиждень.

Переглянути попередні випуски програм ви маєте можливість на сайті lom.org.ua. Вчора читачі Репортер Житомира мали нагоду долучитися до онлайн-трансляції цієї експертно-політичної програми. Отож, короткі тези:

Андрій Куліков: «Четверта влада» – це теза, якою хочуть приписати журналістів до влади, коли не виконують свої функції перші три гілки влади, то до них прирівнюють ще й четверту. Це провокативна фраза, як і те, коли говорять, що журналісти мають бути опозиційними. Насправді єдине, що повинні журналісти – бути професійними. А якщо журналістика буде четвертою гілкою влади, то хто ж тоді зможе казати правду.»

Разом з тим експерти обговорили лінію влади, від близькості до якої залежить життя кожного українця.

Сергій Гайдай: «Чим ближче ти знаходишся до лінії влади, тим ти більш захищений законами, можеш сісти в «бентлі» прогнатися по Хрещатику, протаранити кілька автомобілів, а тебе з місця пригоди заберуть на вертольоті. В цей час МВС робить заяву, що хто водій автомобіля невідомо, особа встановлюється.

А коли ти з іншого боку цієї лінії, то все не так. Ти можеш послати сина на навчання, він не сподобається якомусь міліціонерові і його просто заб’ють. Все вирішує лінія влади».

Експерти погодилися, що прості українці знаходяться поза лінією влади і закони на них не працюють. Тож та партія, яка зможе переконати людей, що закони працюватимуть на них пройде у Парламент.

____________________________________________________________________________

Інформаційний партнер програми – Репортер Житомира