“Отдам вещи даром”: схема “розводу” по-житомирськи

«Здравствуйте. Хочу сообщить Вам о мошенничестве в Вашем городе Житомир», – таке повідомлення надійшло зранку на електронну пошту Репортера.

Під час переписки виявилось, що жінка стала жертвою Інтернет-покупок. Лора замовила речі в житомирянки, яка їх запропонувала на відомому сайті СЛАНДО.

– Лора, а навіщо Вам знадобився кіт в мішку?

– Я матеріально допомагаю своїм далеким родичам. Час від часу, відправляю їм одяг. Знайомі порадили цей сайт, запевнивши, що зазвичай речі в хорошому стані, й у їхній практиці обманів ще не було. Тому я вирішила вибрати щось там.

Лідія Сергіївна в рубриці «Отдам вещи даром» написала, що віддає свої речі у зв’язку з тим, що нібито від’їжджає за кордон. Така цікава пропозиція припала до душі Лорі, яка і попросила фото речей. Із 70 одиниць товару Лора обрала 15.

Проживаючи в Києві, Лора запропонувала приїхати й забрати речі в нашому місті. Але Лідія Сергіївна відмовилась, пояснивши, що працює лише через пошту. Доставка обійшлась 150 гривень. Крім цього, пані Лідія за речі «віддам безкоштовно» попросила 250 гривень у знак подяки, нібито своїм дітям на фрукти.

Посилка прийшла 25 листопада. Тоді й Лора відправила 400 гривень Лідії Сергіївни, яка проживає на вулиці Малікова.

«Розмотавши її, я виявила 7 кілограм брудних ганчірок й устілок для взуття. Це все було схоже на відходи з секонд-хенду. І тоді я зрозуміла, чому посилка була запакована в трьох сміттєвих пакетах. Ці речі смерділи сміттєпроводом», – повідомила нам Лора по телефону.

– Ви намагались зв’язатись із Лідією Сергіївною?

– Контактного номеру вона мені не дала, тому я написала слова «вдячності» на електронну пошту. Певно, такі слова їй доводиться читати щодня. Як повідомили мені на пошті, Лідія Сергіївна майже щодня відправляє такі посилки.

І річ не в грошах, бо для мене втрата 400 гривень невідчутна. А є люди, для яких ця сума складає майже половину заробітку, тому я хочу застерегти їх від таких покупок.