Подробиці трагедії на закинутій будові ковбасного цеху

Як вже повідомляв Репортер Житомира” о 14.18 год. на «замороженому» будівництві впала плита перекриття.

Під плитою опинився 15-річний студент місцевого СПТУ. Йому та його товаришу-однолітку, вихованцю Вишевичської школи інтернат, Радомишльського району, знайомий запропонував заробити грошей. Хлопцям потрібно було наламати силікатної цегли на закинутій будові ковбасного цеху.

Як інформує Сергій Уланов, прес-служба У МНС України в Житомирській області, майже два роки тому на цьому самому місці, при схожих обставинах, загинув 11-річний підліток. І цього разу розбирання стіни призвело до того, що рухнула плита перекриття, а на неї ще навалилася цегла з верхніх поверхів.

Інтернатовець, що стояв поруч отримав удар цеглиною, що випадково відлетіла, по голові та загинув на місці. «Замовник» негайно кинувся до пожежної частини, що розташована недалеко від місця події, за підмогою. Рятувальники за допомогою спеціального обладнання та звичайних заступів добралися до підлітка, якого накрила плита.

На подив досвідчених фахівців рятувального діла хлопець виявився живим. Еменесники припускають, що нерівність рельєфу та купа заготовленої цегли не дозволили залізобетону помножити трагедію. Постраждалий з діагнозом: травма голови шпиталізований до Олевської ЦРЛ.

А зловісне будівництво, не огороджене, без охорони, чекає чергову жертву.