Сергій Мельник 265 раз підняв гирі по 24 кг і встановив обласний рекорд

18 листопада на базі Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова відбувся черговий чемпіонат області з гирьового спорту.

58 спортсменів з семи збірних команд (Житомир, Радомишль, Коростень, Коростишів, Новоград-Волинського, Попільнянського, Житомирського районів) прийняли участь в чемпіонаті. Команди складались з курсантів військового інституту, студентів технологічного та агроекологічного університетів.

Гирьовий спорт — вид, в якому Житомирщина протягом останніх років посідає провідні позиції не тільки в Україні, а й у світі. Багаторазових чемпіонів та призерів Європи і світу, Заслужених майстрів спорту України Василя та Костянтина Пронтенків та їх наставника, Заслуженого тренера України Віктора Романчука, знають далеко за межами нашої держави, а наші гирьовики постійно входять до складу збірної команди України.

Рівень чемпіонату нашої області цілком відповідав рівню Всеукраїнського чемпіонату, адже 11 спортсменів виконали норматив кандидата у майстри спорту України, та й результати говорять самі за себе:

– абсолютний рекорд чемпіонату (265 підйомів обох гирь по 24 кг) належить курсанту військового інституту Сергію Мельнику (вагова категорія до 90 кг);

– срібний призер студентського чемпіонату світу, Майстер спорту України, студент технологічного університету Олексій Остапчук у підсумку виконав 260 підйомів (вагова категорія понад 90 кг);

– в категорії 60 кг житомирянин Василь Афонін в сумі показав результат 212 підйомів;

– піднімаючи гирі вагою 32 кг кожна, курсанти військового інституту Олексій Михнюк (категорія 65 кг) та Олександр Нікончук (категорія 80 кг) продемонстрували результати 126 та 167 підйомів відповідно.

Місця у командному заліку розподілилися наступним чином:

І місце — збірна команда м. Житомир;

ІІ місце — команда Новоград-Волинського району;

ІІІ місце — команда Радомишльського району;

IV місце — команда Житомирського району;

V місце — команда Попільнянського району;

VI місце — команда міста Коростень;

VII місце — команда Коростишівського району.

Продовжуються обласні змагання 2011 року, які згідно з календарним планом, проводяться головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та мають на меті відбір кращих спортсменів до збірних команд області.