Сергій Рижук: «Житомирщина має всі підстави стати центром пивоваріння».ФОТО

4 листопада голова облдержадміністрації Сергій Рижук здійснив робочу поїздку в Радомишльський район.

У ході поїздки очільник області, його заступник – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, Житомирський міський голова Володимир Дебой відвідали пиво-безалкогольний комбінат „Радомишль” та взяли участь у першому фестивалі пива «OettiengerFest». Про це Репортетові Житомира повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

ПБК «Радомишль», який у 2011 році у складі групи компаній «Рідна марка» увійшов до міжнародного холдингу «Oasis CIS», розпочав випуск німецького пива OeTTINGER. Продукт виробляється з 1731 року і вважається найкращим у Німеччині.

Оглянувши виробництво, голова облдержадміністрації зазначив, що для виготовлення високоякісного пива потрібно поєднувати українські традиції з німецькими та чеськими технологіями: «Якщо ми хочемо мати своє, то повинні навчитися у того, хто це вже освоїв».

Очільник області вважає Житомирщину центром пивоваріння, тому що уся наявна в регіоні сировина класично наближена до справжнього пива. За словами Сергія Рижука, пивоварний ячмінь ще з радянських часів культивувався головним чином на Житомирщині. Житомирський хміль складав 70% колишнього союзного обігу. У нашому місті знаходилось підприємство «Укрхміль» – своєрідне міністерство хмелярства. «Для вирощування якісного хмелю підходить наш клімат, природа. Ще одна складова – м’яка вода. І якщо додати добрі руки, добре серце наших людей, аж тоді з’являється якісний продукт», – переконаний очільник області.

«У виробництві пива обов’язково має бути вітчизняний хміль, – стверджує Сергій Рижук. – Ті 900 тонн хмелю, які збирає Житомирщина, не затребувані. Потрібно на законодавчому рівні зобов’язати пивоварів використовувати власну, українську, сировину, адже вона високоякісна і нічим не поступається імпортній».

Фото Катерини Тарановської