Сергій Рижук погрожує повстанням проти «Житомиргазу»

Критична ситуація з газопостачанням в селищах Озерне та Новогуйвинськ в жодному випадку не повинна повторитися.

На цьому наголосив під час позачергового розширеного засідання обласної комісії з питань екологічно-технологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Нагадаємо, що 7 листопада підприємство «Житомиргаз» через заборгованість припинило постачання газу у два селища, в результаті чого майже 17 тисяч їх жителів залишилися без газу та тепла, в тому числі лікарні, школи та дитсадки.

Сергій Рижук відзначив, що такі дії є грубим порушенням конституційних прав людини і ніхто не має права ставити під удар населення. Тому губернатор застеріг керівництво «Житомиргазу»: «Якщо контора «Житомиргаз» хоча б ще раз таке допустить, то я особисто, як голова облдержадміністрації і представник влади, яка обіцяла народу краще життя, приїду до вас. Ми вас заблокуємо, виселимо, а ваші авто дорогі продамо і таким чином розрахуємося за борги».

Водночас, звертаючись до керівників районів та міст, Сергій Рижук наполегливо порадив їм активізувати роботу з населенням стосовно розрахунків за постачання газу – аби не давати приводу для створення критичних ситуацій надалі, пише “Житомирська хвиля”.