Сергій Рижук пообіцяв допомогу житомирським аграріям

10 листопада на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбулася науково-практична конференція на тему «Запровадження інноваційних технологій у тваринництві та рослинництві».Про це Репортерові Житомира розповідає Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Конференцію була проведена за ініціативи обласної державної адміністрації, головного управління агропромислового розвитку, корпорації «Укрзооветпромпостач», Міжвідомчого науково-технологічного центру НАН України «Агробіотех».

В її роботі взяли участь голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук, заступник голови з питань агропромислового комплексу Микола Дейсан, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, науковці, керівники та спеціалісти обласних служб АПК, сільськогосподарських та фермерських господарств. На конференцію були запрошені майбутні випускники аграрного вузу.

Звертаючись саме до студентської молоді, голова облдержадміністрації у своєму виступі зазначив, що держава покладає на молодь великі надії. Здобуті молодими людьми знання разом з досвідом аграріїв, науковців забезпечать у майбутньому гарний результат у аграрному господарстві.

В області приділяється велика увага впровадженню інноваційних технологій в аграрну галузь для підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарського виробництва. Сергій Рижук підкреслив особливу роль інноваційних технологій як засобу підвищення ефективності виробництва продукції.

З метою активізації інноваційних процесів у квітні 2010 року було утворено Демонстраційний центр інноваційного розвитку області, який і на сьогодні залишається єдиним в Україні. Основними напрямками діяльності центру є презентація науково-дослідного, інвестиційного потенціалу області, проведення круглих столів та семінарів на теми інвестиційно-інноваційного розвитку, ділових зустрічей з іноземними інвесторами.
Щодо впровадження інновацій в галузі АПК, то основну увагу слід зосередити на нових високопродуктивних сортах і гібридах сільськогосподарських культур, породах сільськогосподарських тварин, екологічно безпечних засобах захисту рослин від хвороб і шкідників, ефективних ветеринарних лікарських препаратах, нових видах сільськогосподарської техніки, прогресивних технологіях виробництва, переробки, збереження сільськогосподарської продукції та забезпечення її якості, безпеки, сертифікації та стандартизації.

Очільник області повідомив, що за рік на Житомирщині створено 8 фермерських господарств, в яких запроваджується органічне землеробство і тваринництво. За органічним виробництвом наше майбутнє, впевнений Сергій Рижук, воно створює базу для ефективного господарювання, зміцнює економіку. Прикладом впровадження інноваційних технологій очільник області назвав вирощування в області ріпаку, ідеально вигідного для економіки. Ріпак – це сировина для біодизельного пального, з цієї культури виготовляють ще 17 видів продукції.
«Беріться за справу, організовуйте, ставайте господарями на своїй землі, а ми будемо вам допомагати», – виголосив очільник області побажання майбутнім аграріям Житомирщини.

Із сучасними розробками в аграрній галузі присутніх на конференції ознайомили науковці. Зокрема кандидат ветеринарних наук, заслужений працівник сільського господарства України, почесний академік УААН Павло Достоєвський розповів про застосування інноваційних технологій в годівлі тварин і птиці з метою отримання якісних і конкурентоспроможних продуктів тваринництва.