Сергій Рижук у Черняхові пішов у школу та відвідав хлібокомбінат

Голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук з робочою поїздкою відвідав Черняхівський район.

Під час поїздки очільник області перевірив як проходить добудова приміщення Черняхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та разом із заступником Миколою Дейсаном оглянув приміщення Черняхівського хлібокомбінату.

Будівля Черняхівської школи І-ІІІ ступенів була зведена 20 років тому, однак цілком школу так і не здали в експлуатацію. «За 20 років багато разів змінилася влада, багато керівників області побували у недобудованій школі, проте тільки два роки тому знову почалися будівельні роботи, – каже директор школи Галина Шлапак. – Зараз до школи ходять 360 учнів, хоча шкільний проект розрахований на 864 учбових місця. Існуюче приміщення не забезпечує в повному обсязі ведення навчального процесу та знаходиться в аварійному стані».

У 2009 році було здано в експлуатацію І чергу будівництва школи (блок спортивних залів). У поточному році завдяки сприянню голови облдержадміністрації Сергія Рижука будівлю школи включено до переліку об’єктів, що передбачено постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання у 2011 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію пріоритетів розвитку регіонів». На добудову школи з державного бюджету виділили 7453,6 тисячі гривень та 392,3 тисячі гривень – з місцевого бюджету.

«Ми запускаємо нові і нові виробництва, стараємося, щоб прибутково працювали компанії, забезпечуємо місцевий і державний бюджет, і таким чином акумулюємо кошти у напрямках проривів у різних галузях господарства, – зауважує Сергій Рижук. – Глава держави Віктор Янукович у своєму зверненні до народу сказав, що ми повинні віддати пріоритети соціальним програмам. І, виконуючи побажання Президента, ми спочатку добудовуємо розпочате, а вже потім приступимо до реалізації нових планів».

Триває добудова І пускового комплексу, блоку «А» будівлі школи. Нині будівельники завершили коробку з покрівлею, зовнішні інженерні мережі, частково виконали внутрішні мережі електропостачання, опоряджувальні роботи та облаштування підлог. ІІ черга будівництва буде завершена до грудня поточного року. ІІІ чергу (блок «Б») заплановано до здачі у 2012 році.

Оглядаючи Черняхівський хлібокомбінат, заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан відзначив підприємство як важливий стратегічний об’єкт для області та держави. Саме тому голова облдержадміністрації та його заступник відвідали підприємство, переконалися в ефективності його роботи та якості сировини.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.