Сергій Рижук відкрив газопровід та понтонний міст у Романівському районі. ФОТО

31 жовтня голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук перебував з робочою поїздкою у Романівському районі. Цього дня громада Вільшанської сільської ради зібралася відзначити дві важливі події: підключення нового 1682-метрового газопроводу та відкриття понтонного мосту через річку Случ.

За словами голови облдержадміністрації Сергія Рижука, питання газифікації на Житомирщині поступово переходить до сфери буденності. «Проте на Поліссі газ ще й досі є святом, – зауважує Сергій Миколайович. – У минулому році та на початку поточного року газопроводи відкривали у селах лісостепової зони, у центральній частині області. Тепер же триває газифікація Полісся. І ось село глибокого Полісся Вільха має свій газопровід. Це вагома подія для мешканців села. Газ полегшує будні людей і є лише одним кроком серед тих, які ще будуть здійснені для покращення нашого із вами життя».


Фото Катерини Тарановської

Одночасно з відкриттям газопроводу у Вільшанській сільській раді святкували й відкриття понтонного мосту. Мешканці Вільхи та Малої Токарівки розповідають, що відсутність мосту була для них споконвічною проблемою. Два села однієї сільської ради з’єднувала лише підвісна кладка, або ж, у крайніх випадках, доводилося діставатися з одного населеного пункту до іншого в об’їзд через Баранівку – 25 кілометрів.

«Люди у наших сусідніх селах часто поєднані родинними стосунками, мають на іншому боці річки свої земельні ділянки. Через відсутність мосту від села до села не могла доїхати ні швидка допомога, ні пожежна, ні поштовий автомобіль», – каже сільський голова Олексій Дейсан.


Фото Катерини Тарановської

Сергій Рижук та Олександр Чорноморець, розрізавши стрічку, урочисто відкрили понтонний міст над Случчю. Міст скоротив відстань між селами до трьох кілометрів.

Сергій Рижук щиро привітав вільшан із газифікацією та відкриттям мосту: «Ці події у вашому житті дають можливість сподіватися, що ваші села будуть ще інтенсивніше розвиватися, що ви будете не просто жителями села, а гордо нестимете ім’я селянина як господаря на своїй землі, який любить свою землю і не дає їй занепадати».
Про це Репортеру Житомира повідомило Управління у справах внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.


Фото Катерини Тарановської


Фото Катерини Тарановської


Фото Катерини Тарановської


Фото Катерини Тарановської