Стань учасником турніру зі “Scrabble” й виграй планшет або електронну книжку PocketBook

Як вже багатьом відомо, у Києві у листопаді розпочався Перший масштабний турнір із української версії захоплюючої настільної гри Scrabble.

Все більше студентів беруть участь у цьому захоплюючому та розвиваючому заході. Не залишайтесь осторонь цієї події, бо завдяки знанням рідної мови тут можна виграти планшет або електронну книжку PocketBook або, скориставшись подарунковим сертифікатом, обрати щось на свій смак в одному з цифрових магазинів MOYO.

Якщо у вас є гарний настрій, трохи вільного часу, досить слів і багато ентузіазму, ви саме той, кого ми шукаємо.

П’ять причин, чому вам слід грати в «Scrabble»:

1. Ви – студент. У нашій грі бере участь близько 20 університетів. Тільки за тиждень кількість ВНЗ-учасників зросла вдвічі.

2. Ви – розумні. Ви відчуваєте в собі сили і азарт скласти гідну конкуренцію своїм супротивникам і зіграти кращу партію в історії турніру.

3. Ви хочете отримати дивовижний подарунок. Переможці турніру будуть нагороджені планшетом PocketBook А 10, електронною книгою PocketBook Pro 920 і подарунковим сертифікатом від магазину цифрових рішень MOYO.

4. Ви хочете отримати дивовижний подарунок, не виходячи з дому. Розіграш призів проводиться також у соц.мережах. Переможці конкурсу отримають м’які іграшки та hand-made призи від інтернет-магазину «Штучки». У нас вже є перший переможець! Студентка Аліна Мосендз виграла записник/арт-бук «Оздобник думок і дій».

5. Це безкоштовно! І найголовніше: ні з чим незрівнянне задоволення від інтелектуальної командної гри та фантастичні призи дістануться вам зовсім безкоштовно, за вашу ерудицію і розум.

Деякі хитрощі гри у Scrabble

По-перше, тобі доведеться трохи попрацювати зі словником української мови. Дуже бажано, щоб це був тематичний словник, де міститься професійна термінологія (медична, технічна та ін.). Завдяки цьому свій лексикон можна поповнити словами, які практично не зустрічаються у повсякденному вжитку, проте їх використання в настільній грі Scrabble не суперечить правилам. Отже, ти отримаєш можливість виграти на незнанні суперників.

По-друге, можна зіграти на тому, що правилами дозволено використовувати слова у множині – тож намагайся берегти літеру «и». Це дозволить тобі у складній ситуації не розгубитися і зробити хід, додавши лише одну літеру до слова, яке вже зібрано.

По-третє, дізнайся про якомога більшу кількість коротких слів (на дві-три літери). Так ти зможеш без особливих зусиль робити ходи під час гри у Scrabble. Проте, ні в якому разі не слід цим зловживати, оскільки дуже швидко в такий спосіб на дошці грати буде вже неможливо.

Четверта порада стосується безпосередньо тактики гри. Намагайся не робити таких ходів, що відкриватимуть твоєму супернику можливість покласти літеру на клітинку, що подвоює чи потроює бали. Краще зроби хід в іншому місці – нехай інший відкриє вигідну можливість для тебе.

Остання вказівка – бережи комбінації літер, що утворюють префікси. Таким чином це не лише дасть тобі більше можливостей робити ходи, але і підвищить вірогідність використати всі літери за один хід, а це +50 балів!
Ось такі коротенькі поради щодо гри. Сподіваюсь, вони стануть вам у нагоді та обов’язково допоможуть виграти.

У вас залишилося всього два тижні (до 13 грудня!), щоб поборотися за головні призи турніру.

Про деталі проведення турнірів в ВУЗах ти можеш дізнатися на сайтах наших інформаційних партнерів: освітніх порталах Parta.ua, Osvita.org.ua, Parta.ua, careerguide.com.ua, Growth.in.ua, освітній компанії Studentland ; молодіжних партнерах jciyouth.org, Студреспубліка, портал Student.pp.ua, Студентська рада університету ДУІКТ; інформаційних порталах Most.ua, ПЛАТФОРМА, Репортер Житомира, Укрінформ, Інфопортал, Актуальна правда.