У Дебоя поки не дійшли руки до стихійної торгівлі у Житомирі

Питання стихійної торгівлі у місті Житомирі постало на останній прес-конференції за участю міського голови.

Навколо Житнього ринку хоч і позводили торговельні павільйони, реалізація товару “з рук” продовжує мати місце. Те ж саме відбувається і навколо усіх житомирських ринків – вільні місця на ринку є, люди ж продовжують торгувати з “землі”.

Міський голова Житомира сказав, що за великою кількістю проблем, які йому довелося вирішувати за перший рік своєї роботи, до вирішення питань стихійної торгівлі “поки не дійшли руки”. Але, обов’язково, дійдуть.

– Вже проведені попередні переговори з підприємцями. Ми роз’яснюємо, що на ринках достатньо місць для ведення легальної торгівлі. Пропонуємо цівілізовані площі. 80 відсотків погодяться, 20 відсотків тих, хто не бажає працювати чесно, прийдуть з плакатами під міську раду.

Я розумію, що люди бояться додаткових витрат, але це аргумент для того, щоб здійснювати торгівлю, яка суперечить правилам міського благоустрою, чинному законодавству, несе в собі небезпеку для здоров’я людей. Я переконаний, що ми наведемо порядок у цій сфері через діалог та порозуміння, – зауважив міський голова.